1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Beylikdüzü’nde Otoport inşa edilecek

 Beylikdüzü'nde Otoport inşa edilecek

Dünyanın markası, dünyanın arabası? sloganı ile yola çıkan ve Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımı ile hayata geçecek Otoport’un 60 milyon dolar maliyetle 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

İstanbul Belylikdüzü’nde E5 üzerinde, TEM otoyoluna 5 km mesafede inşa edilecek olan ve aynı zamanda bir iş ve eğlence merkezi de olması planlanan Otoport’ta 160 galeri yer alacak.

Tamamlandığında Türkiye’nin ilk otomobil AVM’si olacağı belirtilen Otoport için start verildi.
Otomobil Alışveriş Merkezi Projesi olarak hizmet vermesi planlanan Otoport, yapılan bir basın toplantısı ile tanıtıldı. ?Dünyanın markası, dünyanın arabası? sloganı ile yola çıkan ve Kullar İnşaat ve Gül Yapı A.Ş. ortak yatırımı ile hayata geçecek Otoport’un 24 ayda tamamlanması planlanıyor. İstanbul Belylikdüzü’nde E5 üzerinde, TEM otoyoluna 5 kilometre mesafede toplam 120 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek olan ve aynı zamanda bir iş ve eğlence merkezi de olması planlanan Otoport’ta 160 galeri yer alacak.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kullar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kul, otomobil galerilerinin kent merkezinden uzağa taşınması ile ilgili olarak belediyelerin yasa çalışmasına paralel geliştirdikleri projenin yatırım maliyetini 60 milyon dolar olacağını açıkladı. Ahmet Kul, Otoport’un açılmasıyla, yeni istihdam alanlarının oluşturulacağını ve yeni iş tanımlarının gelişeceğini söyledi.

-?OTOMOBİL PAZARI İÇİN REFERANS OLACAK?-
Projenin yatırım ortaklarından Gül Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül ise, İstanbul Beylikdüzü’nde E5 üzerinde, TEM otoyoluna 5 kilometre mesafede inşa edilecek AVM projesinin tüm otomobil markalarını aynı çatı altında toplayacak nitelikte olduğunu, aynı zamanda ikinci el araç konusunda da referans noktası olacağını belirtti. Ali Gül konuşmasında, ikinci el galerilerin sergileme koşullarının elverişli olmadığını, iklim şartlarından olumsuz etkilenen bakımsız sitelerden ve dar apartman altı dükkanlardan çıkarak kendileri için özel tasarlanmış mekanlarda ve profesyonel bir alışveriş merkezi yönetimiyle çalışabilmelerine olanak sağlayacak Otoport’un bu yanıyla da bir kentsel dönüşüm projesi olacağını söyledi.

Ali Gül, Otoport’un sadece araç almak isteyenler için değil, aynı zamanda eğlenceli vakit geçirmek isteyenler için de tasarlandığını hatırlatarak şu bilgileri verdi:

?Go-kart pisti, restoranlar, kafeler, çocuk oyun alanları, yapı market, servisler ve banka şubeleriyle Otoport aynı zamanda tam anlamıyla iş ve eğlence merkezi olacak. Araç almak isteyenlerin vakit harcamadan tek noktada işlem yapabilmeleri için noter, sigorta şirketleri ve banka şubeleri tüketicilere büyük kolaylık sağlayacak.?

-KORİDORLARIN UZUNLUĞU 3 KM’Yİ BULUYOR-
Otoport, ulusal ve uluslar arası arenada 250’nin üzerinde ödül ve başarı madalyası bulunduğu belirtilen mimar Metin Hepgüler’in imzasını taşıyor. Hepgüler, projenin temel mimari yaklaşımında, fonksiyonellik ve ferahlık olduğu binanın her noktasının, aydınlık olmasına ve galerilerin birbirinin önün kesmemesine maksimum özen gösterildiğine işaret etti. Hepgüler, Otoport’un insan, doğa ve teknolojinin uyumlu bir birleşimi olarak, İstanbul’a ve Türkiye’ye önemli bir değer kazandıracağını belirtti. Hepgüler, galerilerin arasında duvarların olmadığı Otoport’ta ziyaretçilerin binanın bir ucundan diğer ucunu görebileceğini, binadaki koridorların toplam uzunluğunun 3 kilometreyi bulması nedeniyle dileyenler için rehberli buggy’lerin hizmet vereceğini kaydetti.

-200 METRELİK VİTRİN-
160 oto galerisinin hizmet vereceği Otoport’un en dikkat çekici özelliklerinden biri olarak E5’in tam üzerinde 200 metre uzunluğundaki devasa vitrininin bulunması gösteriliyor. Otomobil satıcılarının önemli bir ilke olarak benimsedikleri “görünmeyen araba satılmaz” kuralına uygun olarak şeffaf tasarlanan dev vitrin sayesinde Otoport’a her gün çok sayıda ziyaretçinin çekilmesi hedefleniyor. Otoport, 365 gün açık olacak ve her gün saat 22.00’a kadar hizmet verecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Sivas TOKİ’lerde Geri Sayım

Sivas'ta TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için yapılacak konutlara müracaat tarihleri belli oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir