1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bina İnşaat Maliyeti Yüzde 3,40 Arttı

Bina İnşaat Maliyeti Yüzde 3,40 Arttı

Bina inşaatı maliyeti 2010 yılının ilk çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 3.49, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.04 artış gösterdi.

Dört dönem ortalamalara göre ise endeks yüzde 2.51 azaldı. TÜİK Bina İnşaatı Maliyet Endeksi 2010 yılı I. Dönem verilerini açıkladı. Buna göre 2005 Temel Yıllı Bina İnşaatı Maliyet Endeksi, Ocak?Şubat?Mart aylarını kapsayan 2010 yılı birinci döneminde, toplamda bir önceki döneme göre yüzde 3.49 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5.04 artarken dört dönem ortalamalara göre yüzde 2.51 azaldı. 2010 yılı birinci döneminde bir önceki döneme göre işçilik endeksi yüzde 1.45 ve malzeme endeksi yüzde 4.13 artış gösterdi .

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir