1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bina Ömrü Boyunca Mükemmel Yalıtım

dow, dow bina çözümleri, dow chemical, dow eps, dow inşaat malzemeleri, dow kimya, dow styrofoam, dow syrofoam, dow yalıtım malzemeleri, dow yalıtım malzemesi, dow yalıtım ürünleri, dow yapı malzemeleri, en sağlıklı yalıtım malzemeleri, styrofoam levha, türk yalıtım sektörü, xps ısı yalıtım levhaları, yalıtım malzemesi kalınlık, yalıtım sistemleri, yapı malzemeleri, Bina Ömrü Boyunca Mükemmel Yalıtım

Dünya kimya devi Dow Chemical’ın bünyesindeki Dow Bina Çözümleri’nden CE belgeli üretim için 40 milyon dolarlık yatırım. Dünya kimya devi Dow Chemical’ın bünyesindeki Dow Bina Çözümleri işkolu; yapı, inşaat, yalıtım malzemesi ve yapıştırıcı ürünlerin yanı sıra ısı yalıtım sistemleri sunan sektöründe lider bir kurum olarak faaliyet gösteriyor.

Ülkemizde gerçekleştirilen çok büyük projelerde 20 yıldır dünyada ise milyonlarca binanın ısı yalıtımda 50 yılı aşkın süredir, Dow Bina Çözümleri’nin tescilli markası SYROFOAM yalıtım ürünleri ve mavi renkli XPS ısı yalıtım levhaları kullanılıyor. Türk yalıtım sektörünün öncü ve lider firması Dow Bina Çözümleri, Mayıs 2009’dan bu yana STYROFOAM ürünlerini, AB ülkelerinin kullandığı çevre dostu şişirme gazlarıyla, Uluslararası CE Belgeli olarak üretiyor. Ekonomik krize rağmen Gebze Dilovası’ndaki üretim tesislerinde 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştiren Dow Bina Çözümleri, STYROFOAM üretim kapasitesini 750 bin metreküpe çıkarmış bulunuyor.

30 YIL SONRA BİLE İLK GÜNKÜ PERFORMASINI SERGİLİYOR
Kısaca XPS olarak adlandırılan ekstrüde polistiren ısı yalıtım levhaları; polistiren hammaddesi kullanılarak levhalar şeklinde üretilen, homojen hücre yapısı olan, ileri teknolojiye sahip bir ısı yalıtım malzemesi STYROFOAM yalıtım levhalarının, amacına uygun büyüklükte, homojen ve kapalı hücreli yapısı rakipsiz teknik üstünlük sağlıyor. STYROFOAM levhalar; mükemmel ve sürekli ısı yalıtımı, suya karşı mükemmel direnç, dona karşı yüksek dayanıklılık, yüksek ve uzun süreli basma mukavemeti, yüksek elastikiyet, kullanım yerine uygun optimum su buharı difüzyon direnci gibi eşsiz özellikler taşıyor. Bu ürünü diğer ısı yalıtım malzemelerinden ayıran en büyük fark, dış ortam koşullarına ve mekanik etkilere karşı dayanımı STYROFOAM levhalar, uzun süreli dayanımı (durabilite) sayesinde, günümüz binalarında ve mühendislik projelerinde bina ömrü boyunca değişmeyen performans gösteriyor. Teras ve bahçe çatılar gibi su ve yük altında yüksek performans gerektiren uygulamalarda dahi, ilk günkü performansa oldukça yakın sonuçlar elde ediliyor. STYROFOAM ürünlerinin çatılarda kullanılan türü olan ROOFMATE üzerinde, 30 yıl çatıda kullanıldıktan sonra bağımsız danışmanlarla yapılan testler de ürünün bu özelliğini destekliyor.

İNCE KALINLIK, ÜSTÜN PERFORMANS
Düşük ısı iletkenlik değerine sahip STYROFOAM levhalar, diğer ısı yalıtım malzemeleri ile karşılaştırıldığında, detaylarda daha ince uygulanarak aynı ısı yalıtım değerini, aynı kalınlıkta uygulandığında da daha üstün ısı yalıtım performansı sağlıyor. Doğru yapı fiziği uygulamaları ile binaların taşıyıcı sistemlerinin ve donatılarının yoğuşma sonucu oluşan korozyona karşı korunması depreme karşı dayanıklılığını arttırıyor. Su emmediği için dona karşı dayanıklılığı sayesinde bina dışında sıva çatlağı gibi oluşumları, bina içinde ise küf ve rutubet oluşumunu engelleyerek, binanın bakım ve onarım masraflarını azaltıyor, sağlıklı ve konforlu mekânlar sunuyor.

BİNALAR SINIF ATLIYOR, ” PASİF EV’E DÖNÜŞÜYOR
STYROFOAM levhalar ile standartlara uygun olarak yapılan ısı yalıtımı, binaların ısıtma ve soğutma giderlerinde en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Kullanılan levha kalınlığına göre bu tasarruf miktarı artıyor. Örneğin, İtalyan Solar Bilgi Merkezi binasında, 18 cm kalınlığında CE Belgeli STYROFOAM ürünleriyle gerçekleştirilen ısı yalıtımı uygulamalarıyla, yüzde 92 enerji tasarrufu sağlandı ve karbon emisyonu “sıfır”a indirildi. Bu sayede enerji israf eden bir bina, STYROFOAM ürünleriyle neredeyse “sıfır” enerjiyle ısıtılan bir “Pasif Ev”e dönüştü. Dow Bina Çözümleri, Hollanda’daki bir yenileme projesi ile de Ulusal Yenileme Ödülleri kapsamında “Dayanım” dalında ödül aldı. Enerji verimliliği için yenileme çalışmaları yapılan ve Uluslararası CE Belgeli STYROFOAM ürünleri ile dış cephesinde ısı yalıtımı uygulanan Prinses Beatrixlaan e.o. Voorburg (Hollanda) projesinin enerji sınıfı, en düşük olan F’den en yüksek verimlilik sınıfı olan A’ya yükseldi. Enerji tüketimini azaltması sonucunda fosil yakıt tüketiminden kaynaklanan sera gazı salınımını da düşüren STYROFOAM levhalar, bu sayede çevre kirliliği ve küresel ısınma ile mücadeleye de katkıda bulunuyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Konut Kredi Faizleri Yükseliyor

Uzun süredir düşüş trendinde olan ve 120 ay gibi uzun vadede bile yüzde 1'in altını gören konut kredisi faizinde yükseliş başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir