1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bingöl’e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bingöl'e Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kuruluyor.

BİNGÖL- Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü`ne bağlı olarak eğitim ve öğretim veren Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültelerinden sonra Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nin de kurulma kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazetenin 28 Nisan 2010 tarihli sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Bingöl Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi resmen kurulacak.

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karara göre: “Bingöl Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi kurulması; Millî Eğitim Bakanlığının 8/4/2010 tarihli ve 6040 sayılı yazısı üzerine, 28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılı Kanunun ek 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 14/4/2010 tarihinde kararlaştırılmıştır.”

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türk Mimarlık Tarihine kapsamlı bakış

Düşünce ve bilim tarihimize dair litertür çalışmalarıyla tanınan TALİD dergisi son sayısında Türk Mimarlık Tarihi'ni ele alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir