1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boğaz’a Üçüncü Köprüye Hayır

Boğaz'a Üçüncü Köprüye Hayır

Sarıyer’deki Hacıosman kavşağında toplanan 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu üyeleri İstanbulluları yok sayarak orman ve su havzalarının yağmalanmaya çalışıldığını öne sürdü.

İstanbul Boğazı’na yapılması planlanan üçüncü köprü bir grup tarafından protesto edildi.

Sarıyer’deki Hacıosman kavşağında toplanan ‘3. Köprü Yerine Yaşam Platformu’ üyeleri, ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak bir süre yürüdü. Ardından Parkorman’a kadar yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda insan zinciri oluşturan grup üyeleri, zaman zaman trafiği aksattı. Grup adına İstanbul Çevre ve Orman Müdürlüğü önünde basın açıklaması okuyan Kader Cihan, İstanbul’u ve İstanbulluları yok sayarak, orman ve su havzalarının yağmalanmaya çalışıldığını öne sürdü. Cihan, üçüncü köprüyle sadece ormanlara değil, yoksulların evlerine ve yaşam alanlarına da saldırıldığını söyledi. Üçüncü köprünün kentin ulaşım sorununu çözemeyeceğini de savunan Cihan, köprünün İstanbul için bir ihtiyaç olmadığını belirtti.

Haber: Radikal Gazetesi

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İşte Beklenen Haber: 3. Köprü Güzergahı Belli Oldu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da 3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara otoyolu projesini açıkladı. Yıldırım, üçüncü köprünün Garipçe ile Poyrazköy arasında inşa edileceğini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir