1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Boğaziçi ‘Dünyanın En Harika Köprüsü’

Boğaziçi 'Dünyanın En Harika Köprüsü'

İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi “Tower Bridge” köprüsünde düzenlenen “Dünyanın En Harika Köprüleri” sergisinde Boğaziçi Köprüsü de var. Kimisi tarihi, kimisi teknolojik özellikleri nedeniyle seçilen, birçoğu bulundukları yerin simgesi haline gelmiş olan 22 köprünün yer aldığı sergiyi her gün yüzlerce ziyaretçi geziyor.

Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlayan sergide Boğaziçi Köprüsü’nün fotoğrafıyla birlikte tanıtıldığı panoda, köprünün fiziki özellikleri anlatılıyor ve “Doğu’ya giriş yeri” ile “Avrupa ve Asya arasındaki ilk sabit bağlantı” ifadeleri kullanılıyor. Fransa ve Çin, köprüleriyle sergide en fazla yer alan ülkeler arasında.

Sergide yer alan bazı köprüler, bulundukları ülkelere göre şunlar oldu:

– ABD: Golden Gate, Brooklyn
– Almanya: Göltzschtal
– Avusturalya: Sydney Harbour
– Bosna Hersek: Mostar Köprüsü
– Güney Afrika: Bloukrabs
– İngiltere: Tower, Iron
– İran: Siosepol (Allahverdi)
– İskoçya: Forth Rail
– İsviçre: Kappelbrücke, Salginatobel
– İtalya: Vecchio
– Japonya: Akashi Kaikyo
– Panama: Amerika

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ İstanbul’a 50 Bin Deprem Konutu Yapacak!

İstanbul’da deprem tehlikesine karşı düğmeye bastıklarını söyleyen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, gelecek 5 yılda en az 50 bin konut yaparak, depreme karşı tehlikeli binalarda oturanlara vereceklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir