1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Botaş ve Gazprom Enerji İşbirliğini Görüşüyor

Gazprom Başkanı Aleksi Miller’le görüşen BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk 2010 yılında iki ülke enerji ilişkilerini ele aldı. Gazprom’dan yapılan açıklamada iki ülke arasında imzalanan bir dizi anlaşmanın iki ülke enerji ilişkilerini en üst düzeye taşıdığı kaydedildi.

Botaş ve Gazprom Enerji İşbirliğini Görüşüyor

Ankara’nın gündeminde 2009 yılında alınmayan doğalgaz miktarı için ödeme zorunluluğunun ertelenmesi var. Türkiye almadığı gazın cezasını ödemek yerine, aynı miktarda alımı daha sonra yapmak istiyor. 2011 yılında süresi dolacak doğalgaz anlaşmasının yenilenmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Mavi Akım-2 doğalgaz boru hattı ile ilgili proje çalışmaları, Tuz gölü depolama tesisleri ve Güney Akım’da işbirliği anlaşmaları da diğer enerji gündemleri arasında yer alıyor.

Sismik ve ekolojik çalışmaları tamamlanmak üzere olan Güney Akım’da inşaat proje çalışmaları 2010 yılında bitirilecek. Transit ülkelerden kurtulmak isteyen Moskova, yıllık 31 milyar metreküp doğalgaz taşımayı hedeflediği hattı 2015 yılına kadar tamamlayacak. Hattın kapasitesinin aşamalı olarak 63 milyar metreküpe çıkarılması hedefleniyor.

Türkiye ile Rusya arasında nükleer santral işbirliğinde yeni anlaşma parafe edildi. Hükümetler arası anlaşma imzalayarak santralin inşaatı ile ilgili sürecin hızlandırılması gündemde. Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin’in imzaladığı anlaşma çerçevesinde önümüzdeki günlerde somut adımların atılması bekleniyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Enerji Kimliği Binalara Değer Katacak

Enerjinin etkin kullanılmasını hedefleyen enerji verimliliği kanunu kapsamında, binalara ``enerji kimlik kartı`` verilmesi uygulamasının, yeterli bilinç oluşturulduğu takdirde binaların değerini arttıracağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir