1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bursa Hanları Ünlü Mimarı Büyüledi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, dünyaca ünlü İtalyan mimar Massimiliano Fuksas’la hanlar bölgesi ve çevresine yönelik mimari düzenlemelerle ilgili fikir alışverişinde bulundu.

Bursa Hanları Ünlü Mimarı Büyüledi

Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Başkan Danışmanı Taha Aydın, İmar Komisyonu Başkanı Recep Demirhan, Etüt Projeler Daire Başkanlığı’ndan Cihan Atabey, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şenol Şimşek ve Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Genel Sekreteri Murat İlkme’nin de katıldığı İtalya gezisinde, mimar Massimiliano Fuksas’la bir araya geldi. Tarihi şehirlerdeki mimari yaklaşımların ele alındığı 2,5 saat süren toplantıda, hanlar bölgesinin geleceğine ve bu bölgede yapılabilecek çalışmalara yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.

Geçtiğimiz aylarda Bursa’ya geldiğinde gezdiği hanlar bölgesinin kendisini çok etkilediğini belirten Fuksas, “Dünyanın birçok yerini gezdim. Ancak bu bölgenin ruhu bana çok farklı geldi. Heyecanlandım. Burası için ne yapabileceğimi düşündüm” diyerek, hanlar bölgesine yönelik mimari düşüncelerini paylaştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2010 yılındaki çalışmalarını dünyadaki tarihi yapıların bulunduğu şehirlere ayıran mimar Fuksas’la yaptıkları görüşmenin yararlı geçtiğini söyledi. Hanlar bölgesine yönelik yaptıkları çalışmaları 6 yıldır sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, yeni dönemde de Kütahya ve Eskişehir Hanı ile restorasyonlara yeniden başladıklarını vurgulayarak, “İç Fidan, Galle (Tahıl), Kapan, Şadırvanlı ve Yoğurt hanları, Gelincik ve Hallaçlar çarşıları, Davutpaşa ve Reyhan

Paşa hamamları yeni dönemde restorasyonunu planladığımız çalışmalar. Bu değerlere asırlardır sahip olmamıza rağmen yeteri kadar istifade edemiyoruz. Bundan dolayı Bursa’nın sahip olduğu değerlerin daha yaşanılabilir olması ve dünya vitrinine taşınması konusunda uzman kişilerinde görüşlerini alıyoruz. Hanlar bölgesi bu dönemde hak ettiği yere ulaşacak” dedi.

Altepe ve beraberindekiler toplantının ardından Fuksas’ın ofisinde dünyada ödül alan projelerin maketlerini inceledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

İnşaat Sektörünün Gelişimi İçin Devlet Desteği Şart

Tüm dünyada yaşanan ekonomik krize bağlı olarak, ülkemizde inşaat sektörü her ne kadar zor bir yıl geçirmişse de 2009 yılı içinde konut kredileri bakiyesi yüzde 12 büyüme göstermiştir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir