1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bursa’da ‘Seçimkondu’ya Geçit Yok

Seçim sürecinde kaçak yapılar fotoğraflanacak, inşaat sahiplerinin ve çalışan işçilerin kimlik bilgileri, aldıkları ücretler, malzemelerin nereden temin edildiği, hazır beton firmasına ilişkin bilgiler öğrenilecek.

Özellikle seçim dönemlerinde mantar gibi biten gecekondulara Bursa’da göz açtırılmayacak. Kaçak yapının yoğun görüldüğü şehirde hazirandaki seçimler öncesi tedbirler artırılıyor. Büyükşehir ve ilçe belediye yöneticileri bir araya gelerek kaçak yapılarla ilgili mutabakat metni imzaladı. Bundan sonra inşaatı yapan kişilere, malzeme satanlara ve altyapı hizmeti götüren belediyelere ceza uygulanacak.

Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olmasına karşın kaçak yapılaşmanın yoğun olarak görüldüğü Bursa’da, haziranda yapılacak seçimler öncesi ‘seçimkondu’lara izin verilmeyecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve ilgili kurum yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, kaçak yapıya göz açtırmama konusunda mutabakat metni hazırladı.

Bursa’da, yaklaşan genel seçimlerin fırsat bilinerek kaçak yapılaşmada artış yaşanabileceğini göz önüne alan ilçe belediyeleri ve ilgili kurum yöneticileri, etkin mücadele konusunda izlenecek yol haritasını belirledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıda, inşaatı yapan kişiden malzeme satan firmalara ve altyapı hizmeti götüren belediye ve ilgili kurumlara kadar uygulanacak müeyyideler tespit edildi. Buna göre fotoğraflarla belgelenecek kaçak inşaat sahiplerinin kimlik bilgileri, çalışan işçilerin kimlik bilgileri ve aldıkları ücretler, inşaat malzemelerinin nereden temin edildiği, hazır beton firmasına ilişkin bilgiler, elektrik, telefon, gaz, su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmeti verilip verilmediği kaçak yapı tespit tutanağına işlenecek.

İlçe belediyesi tarafından hazırlanan ‘Kaçak Yapı Tespit ve Tatil Zaptı’nda bulunan bilgiler, alınacak encümen kararlarına da geçirilerek gereğinin yapılması için evrak Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı’na iletilecek. İlçe belediyelerince alınan encümen kararları ve ek işlem dosyaları gereği için, cumhuriyet savcılığına, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı’na, bilgi için, elektrik, telefon, gaz, su ve kanalizasyon gibi altyapı hizmeti vermiş olan kurum ve kuruluşlara gönderilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı, kendilerine dosya olarak gönderilecek kaçak inşaat ile ilgili evrakları anında değerlendirecek ve arazide yapılacak tespitlere katılacak.

İl Emniyet Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi Başkanlığı, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi denetim ekipleri arasındaki koordinasyonu sağlamak üzere tüm ekiplerin iletişim bilgileri diğer kurumlarla paylaşılacak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki ruhsat bilgileri hazır beton firmaları ile paylaşılacak. Gerek Bursa Valiliği ve gerekse Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan denetimlerde işlem yapmamış olan belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları kaçak inşaat ile mücadele etmemiş ve Türk Ceza Kanunu’nun 184. maddesi gereği “imar kirliliğine neden olma” suçu işlemiş sayılacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TEDAŞ’tan Özelleştirme

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ), Hatay, Mersin, Amasya, Denizli, İstanbul, Elazığ, Aksaray, Nevşehir ve Bitlis'teki 14 adet taşınmazını satış yöntemiyle özelleştirecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir