1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Bursa’da Yeni Halka: Crowne Plaza

BURSA – Öztimurlar İnşaat AŞ’den yapılan yazılı açıklamada, Inter Continental Oteller Grubu ile Crowne Plaza Bursa Oteli için franchise anlaşması yapıldığı bildirildi.

Bu lisans anlaşması kapsamında, 209 odalı otelin İzmir Yolu Carrefoursa yanında inşaatına başlandığı ifade edilen açıklamada, temel atma töreni önümüzdeki günlerde yapılacak olan otelin, Ekim 2011’de kapılarını açmasının hedeflendiği belirtildi.

Mimari projesi Dr. Ali Çiçek’e ait olan ve Öztimurlar İnşaat AŞ ile Inter Continental Oteller Grubu arasındaki danışmanlık hizmetleri Oliver Thiele tarafından yürütülen Crowne Plaza Bursa Oteli’ne toplam 30 milyon dolarlık yatırım planlandığı kaydedilen açıklamada, otele ilişkin şu bilgilere yer verildi:

”Uludağ ve ova manzarasına sahip Crowne Plaza Bursa Oteli, 5 bin 170 metre karelik arsa üzerine 26 bin metre kare inşaat alanına sahip, 4 katı zemin altında, 18 katı ise zemin üzerinde olmak üzere toplam 22 kat olacak. 5 yıldızlı lüks bir şehir oteli olarak hizmet verecek Crowne Plaza Bursa, toplam 209 odası, 3 bin 500 metre karelik termal ve SPA katı, açık havuzla birleşebilen 950 metre karelik balo salonu, bin metre kare kokteyl terası, 5 adet toplantı salonu, 3 adet restoranı, Uludağ manzaralı fitness salonu, 3 adet barı, executive lounge’ı, açık ve kapalı yüzme havuzları, jakuzi, sauna, Türk hamamları, buhar odaları, şok ve macera duşları, aroma terapi, güzellik ve cilt bakım merkezi, 6 adet masaj odası, 6 adet VİP hamamı ile misafirlere uluslar arası bir otelden beklenen kalitede hizmet sunacak. Otelin club ve suit oda misafirlerine hizmet verecek Club Lounge, ayrıcalıklı yiyecek ve içecek hizmetlerinin sunulduğu seçkin bir mekan olarak tasarlandı.”

Öztimurlar İnşaat’ın, otel inşaatında da çevreye ve topluma karşı sorumluluklarını unutmadığı vurgulanan açıklamada, inşaatta, iklimlendirme, ısıtma ve soğutmada enerji tasarrufu sağlayacak, güneş enerjisi destek sistemlerinin kullanılacağı belirtildi.

Crowne Plaza Bursa Oteli, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ne 6, Uludağ’a 30, Mudanya Feribot İskelesi’ne 25, Yunuseli Havaalanı’na 4 ve Yenişehir Havaalanı’na da 45 kilometre uzakta yer alacak.

Inter Continental Oteller Grubu, 100 ülkede 3 bin 600’den fazla otel ve 537 bin 500 adet odasıyla dünyanın en fazla yatak kapasitesine sahip otellerinden biri olarak biliniyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çizdiği Projenin Parasını İsteyen Mimar Öldürüldü, Burası Türkiye!

Manisa'da çizdiği bir projenin parasını almak üzere kardeşiyle birlikte müteahhit firmaya giden mimar, burada çıkan tartışma sonucu tabancayla öldürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir