1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çağdaş Mimari Eğitime Destek

İSTANBUL – İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin uluslararası standartları gözeten yeni bir eğitim modeline öncülük etmek ve Türkiye’deki mimarlık eğitimi için çağdaş nirengi noktalarını oluşturmak hedefiyle faaliyet gösteren mimari tasarım yüksek lisans programı Bilgi-Mimarlık’ın Marshall’ın desteğiyle düzenlenen “2009-2010 Güz Yarıyılı Atölye Projeleri” sergisi, 10 Şubat 2010 Çarşamba günü saat 18.00’de açılıyor.

Çağdaş Mimari Eğitime Destek

İstanbul’un ve mimarlığın güncel konularına odaklanan ve kentsel dönüşüm süreçlerine eleştirel yaklaşımlar getirilmesini amaçlayan sergi, 2009-2010 akademik yılı güz döneminde Bilgi-Mimarlık programında Selçuk Avcı, Cem Çelik, Can Çinici, Tansel Korkmaz, Mehmet Kütükçüoğlu ve Murat Tabanlıoğlu atölyelerinde üretilen projelerden oluşuyor.

İstanbul’un beş farklı bölgesine odaklanılan sergi Marmaray projesiyle kilit bir rol üstlenecek ve arkeolojik bir park haline gelecek olan Yenikapı bölgesi, Asya yakası ulaşımının kilit noktası haline gelecek olan Haydarpaşa Garı ve çevresinin yanı sıra İstanbul’un liman ve ticaret merkezi olan Sirkeci’ye kültürel işlev aşısının yapılması, Şişli meydanına bir aylaklık mekanı olarak çağdaş kütüphane programlarının yüklenmesi ve Santral kampüsüne ekoloji ve sürdürülebilirlik odaklı müdahale konularını ele alıyor.

Sergi, 15 Nisan’a kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü E-3 Galerisi’nde ziyarete açık olacak. Marshall’ın desteğiyle gerçekleştirilen atölye projeleri sergisinin ikincisi ise, Nisan ayı sonunda ziyaretçileriyle buluşacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Türk Mimarlık Tarihine kapsamlı bakış

Düşünce ve bilim tarihimize dair litertür çalışmalarıyla tanınan TALİD dergisi son sayısında Türk Mimarlık Tarihi'ni ele alıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir