1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çalık Holding, Irak’ta 194 milyon Dolarlık İş Aldı

BAĞDAT – AA – Çalık Holding’e bağlı GAP İnşaat’ın Irak’ta 194 milyon dolarlık iş aldığı bildirildi.

Gap İnşaat Genel Müdürü Ahmet Taçyıldız, Bağdat ile Uluslararası Bağdat Havaalanı arasındaki 20 kilometrelik yolun yapımı ve çevre peyzaj düzenlemesi ile ilgili 194 milyon dolarlık ihaleyi aldıklarını belirtti.

İhale sonucunda aldıkları işin protokolünü geçtiğimiz hafta Bağdat Büyükşehir Belediye başkanı Sabır El İsavi ile imzaladıklarını dile getiren Taçyıldız, “Bu projenin 9 ayda bitirilmesi öngörülüyor. Ama biz bu projeyi, önümüzdeki mart ayında Bağdat’ta yapılacak Arap Zirvesine yetiştirmeye çalışacağız. Aldığımız işte işçi, teknik eleman ve mühendislerden oluşmak üzere ortalama Bin 500 kişi çalışacak. Bunlardan büyük bir kısmı Türk olacak. Bu projede kullanmak üzere Türkiye’den çok miktarda malzeme alacağız” dedi.

Bu arada, Arap Zirvesi öncesi yapılan hazırlıklar çerçevesinde Türk şirketleri Bağdat’ta otellerin onarımı çevre düzenlemeleri hastane yapımı ve onarımı gibi onlarca iş almış durumda.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir