1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çalışan Kadınlar Krizde Neden Daha Çok Alışveriş Yapıyor?

Dünyaca ünlü İngiliz giyim markası Marks & Spencer’a küresel ekonomik kriz yaradı. Marks & Spencer, kadınların işte giydikleri kıyafetlerin batışlarının geçen yıl yüzde 200 oranında artış gösterdiğini açıkladı. Dailymail’in internet sitesindeki habere göre, İngiltere’de kriz yüzünden işin kaybetmek istemeyen kadın çalışanlar, yönetici ve patronlarına daha iyi görünebilmek için iş kıyafetleri için ayırdıkları bütçeyi azaltmak yerine artırmayı tercih ediyor.

Uzmanlar, işini kaybeden kadın çalışanların da iş görüşmelerine gayet şık gitmek istediklerine dikkat çekerek, iş kıyafetlerine harcanan paranın artmasının doğal olduğunu belirtiyor. Lancaster Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Cary Cooper, konuyla ilgili olarak, “Kadınlar iki yıl önce terfi etmek için işte giydikleri kıyafetlere para harcıyorlardı. Oysa şimdi ya işini kaybetmemek için ya da bir iş bulabilmek için kıyafetlere başvuruyorlar” dedi.

İngiltere’de kadınların iş kıyafeti alışverişi için tercih ettiği markaların başında gelen Marks & Spencer’ın sözcüsü, kiriz dönemlerinde kadınların gardıroplarında daha ucuz ve farklı aksesuarlarla kullanılabilen kıyafetleri tercih ettiklerini belirterek, “Aynı zamanda 30 derece gibi düşük sıcaklıklarda yıkanabilen ürünler de rağbet artıyor” dedi.

Son iki yılda İngiltere’deki kadın istihdamı 125 bin kişi azalarak 12.6 milyona geriledi. Eve ekmek getiren kadınların sayısında ise son 10 yıl öncesine göre 10 katlık bir artış yaşandı. Bugün 600 bir erkek evde çocuklarına bakarken kadınlar ise çalışarak ailelerine bakıyor.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir