1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çamlıbel Elektrik Dağıtım’ı Kolin İnşaat Aldı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım'ı Kolin İnşaat Aldı

TEDAŞ’a bağlı Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ’nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 258 milyon 500 bin dolarla Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu’nun başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, önce kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek tutar 167 milyon dolar oldu.

Ardından elemeli turlara geçildi. 4 tur yapılan yazılı elemeli turda, en yüksek teklif 227 milyon 100 bin dolar oldu. Bu turlarda sırasıyla, BEG Birleşik Enerji Grubu, AEİ Enerji AŞ, AYDEM Elektrik Dağıtım AŞ ve KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu, en düşük teklifleri verdikleri için elendi.

Yazılı elemeli turların ardından, komisyon tarafından belirlenen 500 bin dolar artırım aralığı ve 240 milyon dolar başlangıç fiyatı ile açık artırmaya geçildi.

Açık artırmanın 4. turunda, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, 13. turunda Cengiz Elektrik Toptan Satış AŞ ile Anadolu Doğalgaz Dağıtım AŞ açık artırmadan çekildi.

Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, 258 milyon 500 bin dolar ile nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklifi veren şirket oldu.
İhale böylece teknik olarak sonuçlandı.

KOLİN İNŞAAT YÖNETİM KURULU BAŞKANI NACİ KOLOĞLU
Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, ihale bedelini taksitli olarak öz kaynaklarıyla ödeyeceklerini bildirdi.

Bugüne kadar aldıkları ilk ihalenin bu olduğunu belirten Koloğlu, 80 milyon dolar yatırım öngördüklerini, uygun olursa bir ortakla da çalışabileceklerini kaydetti.

İhale bedeli ile ilgili soru üzerine ise Koloğlu, “Bizim düşündüğümüzden 50 milyon dolar daha pahalı” diye konuştu.

Bundan sonra Gediz Elektrik Dağıtım’ın ihalesine girmeyi planladıklarını açıklayan Koloğlu, şu anda İzmir ve Eskişehir doğal gazının dağıtımını yaptıklarını ve doğal gaz ithalatının ticareti ile ilgilendiklerini söyledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Rüzgar Enerjisinde Yeni Rekor İspanya’dan

Rüzgar Enerjisinde Yeni Rekor İspanya'dan İspanyol Enerji Şirketi Red Electrica de Espana (REE) tarafından yapılan açıklamada 14 Ocak 2010 tarihinde yerel saat ile 1.33'de rüzgar'dan enerji üretmede ülkede yeni bir rekor kırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir