1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çamlıca Tepesi Anten Kirliliğinden Kurtuluyor

beltur çamlıca, beltur küçük çamlıca, büyük çamlıca, büyük çamlıca tepesi, çamlıca, çamlıca çömlek, çamlıca düğün, çamlıca fidanlığı, çamlıca hacegan, çamlıca kahvaltı, çamlıca kısıklı, çamlıca konakları, çamlıca korusu, çamlıca köşkleri, çamlıca köşkü, çamlıca nagehan, çamlıca o ağacın altı, çamlıca peyzaj, çamlıca restaurantlar, çamlıca restorant, çamlıca sefa tepesi, camlica tepesi, çamlıca tepesi kahvaltı, çamlıca tepesi nasıl gidilir, çamlıca tepesi nerede, çamlıca tepesi resimleri, çamlıca tepesi restaurant, çamlıca tepesi sosyal tesisleri, çamlıca tepesi ulaşım, çamlıca tepesine nasıl gidilir, çamlıca tepesine ulaşım, çamlıca tesisleri, çamlıca üsküdar, çamlıca yörük, çamlıcada kahvaltı, fethi paşa korusu, küçük çamlıca, küçük çamlıca korusu, küçük çamlıca köşkü, küçük çamlıca tepesi, o ağacın altı, sefa çamlıca, sefa tepesi, su köşkü, üsküdar çamlıca tepesi, yörük çadırı çamlıca, Çamlıca Tepesi Anten Kirliliğinden Kurtuluyor

Çamlıca Tepesi Anten Kirliliğinden Kurtuluyor Çamlıca Tepesi üzerinden yıllardır hem görüntü kirliliği yaratan hem de yaydıkları radyasyon nedeniyle insan sağlığını tehdit eden televizyon vericileri artık ortadan kalkacak. Bütün vericiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tek bir anten kulesinde toplanacak.

Çamlıca Ortak Anten Kulesi için uluslararası bir yarışma düzenlenirken ilk üçe girecek proje İstanbulluların beğenisine sunulacak. En çok oyu alan proje hayata geçirilecek. Bu projeyle birlikte Çamlıca Tepesi’ne kurulacak tek bir antenle hem şehrin çeşitli yerlerinde yer alan antenler kaldırılarak görüntü kirliliği ve radyasyon tehlikesi bitirilecek, hem de İstanbul modern bir esere kavuşacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlıca’da tahsis ettiği 14 bin metrekare alana kurulacak kule ve entegre tesislerin inşaat maliyeti Ulaştırma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Kulenin uzunluğu ise 280 metre olacak. Proje, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da onayından geçecek.

Haber: Gazete Vatan / Meltem GÜNAY

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir