1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Cepli Hafif Asmolen İle Bina Maliyetlerinde %15 Tasarruf

ANTALYA – Türk Ytong Sanayi AŞ Antalya Fabrika Müdürü Enis Arın, Antalya Fabrikası’nda uzun yıllar süren AR-GE çalışmalarında ‘Asmolen’ ürününde yenilikler yaratarak inşaat sektöründe ”bir devrim” yarattıklarını söyledi. Taşınması ve uygulanması çok kolay olay ‘Cepli Hafif Asmolen’ ürün ile inşaatlarda betonda, sıvada, demir ve ısıda çok büyük miktarlarda tasarruf sağladıklarını anlatan Arın, şöyle konuştu:

Cepli Hafif Asmolen İle Bina Maliyetlerinde %15 Tasarruf

”Bu ürünümüzün en büyük özelliği, mineral bazlı yanmayan bir malzeme olmasıdır. Cepli Hafif Asmolen, betonda yüzde 15, sıvada yüzde 30-40, demirde de yüzde 15 tasarruf sağlıyor. Kesip kullanılıyor ve sıfır fire veriyor. Üründe kayıp olmuyor. Masif olması nedeniyle de beton kaybını engelliyor. Ürünün en belirgin özelliği ise ses ve ısı yalıtımı. Boşluksuz yapı nedeniyle içine beton dolmayan Ytong asmolenler, bu özellikleri sayesinde inşaatlarda maliyetleri önemli oranlarda azaltıyor. Yapı sektörünün yenilikçi markası olan Ytong, bu ürünü Türkiye’deki diğer fabrikalarda da üretmeye başladı.”

BEYAZ ÇATI DA YAYGINLAŞIYOR
Ytong’un çatıda da önemli yenilikler yaptığını belirten Arın, önümüzdeki süreçte yeni inşaatlarda ‘beyaz çatı’ uygulamasının yaygınlaşacağını kaydetti. Çatılara beyaz bir görüntü vererek konutların ve binaların daha güzel görünmesini sağlayan, prefabrik, çok ekonomik, ses ve ısı yalıtımı da sağlayan ‘Beyaz Çatı’ uygulamasının çok kolay olduğunu bildiren Arın, ”Beyaz çatı, hem çevre dostu, hem güvenli ve hafif. Uygulama süresi kolay ve çabuk. Aynı zamanda deprem ve yangın güvenliği sağlıyor. Çatı plakları yüzde 20-30 tasarruf sağlıyor” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir