1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Çizdiği Projenin Parasını İsteyen Mimar Öldürüldü, Burası Türkiye!

Çizdiği Projenin Parasını İsteyen Mimar Öldürüldü, Burası Türkiye!

Manisa’da çizdiği bir projenin parasını almak üzere kardeşiyle birlikte müteahhit firmaya giden mimar, burada çıkan tartışma sonucu tabancayla öldürüldü.

Daha önce çizdiği bir projenin parasını istemek üzere kardeşi Vacip Oğuz Barbaros ile Merkez Efendi Mahallesi Kirazlık Caddesi’ndeki bir müteahhitlik firmasına giden mimar Yavuz Selim Barbaros ile firmanın sahibi B.Y. arasında tartışma çıktı. İddiaya göre, proje eksik olduğu için ödeme yapmayacağını belirten B.Y, ödeme yapılması konusunda ısrarcı olan kardeşlere tabancasıyla ateş açtı.

Açılan ateş sonucu mimar Yavuz Selim Barbaros (28) olay yerinde yaşamını yitirdi, CBÜ Makine Mühendisliği Fakültesinde öğrencisi olan kardeşi Vacip Oğuz Barbaros ise yaralandı. Silah sesini duyan vatandaşların polise yaptığı ihbarla olay yerine Manisa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı motorize Yunus Timleri sevk edildi.

İki kardeşe tabancayla ateş ederek birinin ölümüne diğerinin de yaralanmasına yol açtığı iddiasıyla müteahhit B.Y, gözaltına alındı. Saldırıda yaralanan Vacip Oğuz Barbaros, 112 Acil servis ekipleri tarafından Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Antalya’da İnşaat Yasağına Müteahhitler’den Tepki

İnşaat müteahhitleri bugün başlayıp 15 Ekim 2010'a kadar devam edecek inşaat yasağına tepki gösterdi. Yasağın tüm şehri kapsamasına tepki gösteren müteahhitler, turizm sektörü için kendilerinin kurban edildiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir