1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Delibeyoğlu Konağı Restore Edilecek!

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde 400 yıllık olduğu belirtilen tarihi Delibeyoğlu Konağı’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz haftalarda Kastamonu Özel İdare Müdürlüğü tarafından 375 bin TL muhammen bedelle ihaleye çıkartılan tarihi konağın ihalesini 260 bin TL’lik teklif ile Ünal Mühendislik firması aldı. Firmanın önümüzdeki aylarda restorasyona başlayacağı öğrenildi.

İki yıl önce Kültür ve Sarımsak Festivali’nde Taşköprü’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın, konağı Bakanlık tarafından restore ettirme sözü üzerine, konak Taşköprü Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Bakanlığa devredildi.

Devri gerçekleşen konağın restorasyonu için devreye giren AK Parti Milletvekili Hasan Altan, Bakan Günay’ın Delibeyoğlu Konağı ile yakından ilgilediğini ve kendisine getirdikleri talebi geri çevirmeyerek buranın restorasyonu için ödenek çıkartılmasını sağladığını söyledi.

İhaleyi alan firma yetkilileri ise işlemlerin tamamlanmasının hemen ardından restorasyona başlayacaklarını, tarihi Delibeyoğlu Konağı’nı en iyi şekilde restore edip Taşköprü’nün hizmetine sunmayı amaçladıklarını dile getirdiler.

-DELİBEYOĞLU KONAĞI’NIN TARİHİ-
Konağın röleve projelerini hazırlayan yüksek mimar Halime Nilgül Şenel, yaklaşık 400 sene önce yapıldığı tahmin edilen konağın, yapımının ardından Delibeyoğulları’nın dördüncü kuşaktan dedeleri Kadı Osman Efendi tarafından satın alındığını söyledi.

Şenel, ailenin iki kızı olması nedeniyle İstanbul Kadısı Kamil Delibeyoğlu’nun konağa damat olarak geldiğini ve konağın bu tarihten sonra Delibeyoğlu Konağı olarak anılmaya başlandığını anımsattı.

Şenel, son sahiplerinin ise konağı bir kültür mirası olarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için Taşköprü Kaymakamlığına hibe ettiğini bildirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimarlardan Cam Semineri

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, yapı sektöründe, özellikle mimari ve tasarımda önemi her geçen gün artan …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir