1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Demir Çelikte Büyük Ortaklık

Demir fiyatları,demir çelik fiyatları,demir fiyatı,inşaat demiri fiyatları,günlük demir fiyatları,Çelik Hasır fiyatları,Demir profil fiyatları,çubuk demir fiyatları,iskenderun demir çelik fiyat listesi ,inşaat demir piyasası,inşaat demiri fiyat listesi,demir fiyatları canlı ,demir fiyatı ne kadar ,demir çubuk ağırlıkları ,plywood kalip yagi ,plywood firmaları,yuvarlak inşaat demir fiyatları ,kereste fiyatları 2009 ,demir ton fiyatı ,demir piyasası 2009 ,profil demir ağırlıkları ,günlük demir fiyat listesi ,bahçe teli fiyatları ,çubuk demir fiyatları ,Erbil Irak inşaat demiri,Erbil İnşaat demiri fiyatları,Erbil TIR fiyatları,hasır demir fiyatları ,inşaat demir ağırlıkları ,plywood fiyatı ,yapısal profil fiyatları,geniş ebat profil,yapı profil fiyatları,yapısal profil fiyatları,inşaat demir fiyatları güncel ,Kutu profil fiyatları,NPI fiyatları,NPU fiyatları,IPE fiyatları,HEA fiyatları,HEB fiyatları,plywood kalıp fiyatı,taksitli plywood fiyatları ,marin plywood fiyatları,Plywood tipleri,Okume plywood fiyatları,inşaat demiri ağırlık,Çelik Hasır tablosu,Sy ply plywood fiyatları,rus syply plywood fiyatları,ukrayna plywood fiyatları,ithal plywood fiyatları,ithal plywood fiyatları,hazır beton fiyatları,inşaat paspayı,plywood fiyatları,çelik hasır,çelik hasır ağırlık tablosu,çelik hasır çizimleri,çelik hasır ağırlıkları,Plywood fiyatı,Hasır tel fiyatı,çelik hasır boyutları,plywood boyutları,inşaat demiri fiyat listesi,demir profil fiyatları,demir fiyat endeksi,demir nakliye fiyatları ,demirin bugünkü fiyati ,demir ağırlıkları, Demir Çelikte Büyük Ortaklık

Dünyanın en büyük çelik üreticisi ArcelorMittal ile Türk şirketi Dayen, Kuzey Irak’ta yaklaşık 130 milyon dolarlık bir yatırıma ortak olarak imza atıyor. Bu ortaklığın ilginç tarafı; ArcelorMittal’ in Türkiye temsilcisinin Galatasaray’ın başkan adayı Adnan Öztürk, Dayen’in sahibinin de Öztürk’ün listesindeki Reşit Sinanlı olması.

Süleymaniye şehrinde yüzde 50-50 ortaklıkla kurulacak olan fabrikada yılda 250 bin metre inşaat demiri üretilecek.

Tesisin inşaatına 2010 yılının ikinci çeyreğinde başlanması planlanıyor. Üretim ise 2011 yılının son çeyreğinde başlayacak.

KİM BU DAYEN?
Çelik devi ArcelorMittal’in ortak olarak tercih ettiği Dayen Dış Ticaret, Chiquita muzlarının Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Irak temsilcisi. Dayen’in Kuzey Irak’ta 12 yıldır faaliyette olan bir de beton santrali bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde Hürriyet’in Ekonomi Müdürü Vahap Munyar’ın yazdığına göre, Dayen’in sahibi Reşit Sinanlı, Süleymaniye’de bir demir-çelik yatırımı için nabız yoklerken, sektördeki dostlarına da danışmak istedi. Sinanlı, bu çerçevede adını son günlerde Galatasaray’ın başkanlığına aday olmasıyla duyuran Arcelor-Mittal’in Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika sorumlusu Adnan Öztürk’e de danıştı.

Öztürk, Sinanlı’ya sektörü, bölgedeki açıkları anlattıktan sonra, Arcelor-Mittal’in yatırımlarla ilgili yöneticileriyle bağlantı kurdu. Bu bağlantının ardından da ortaklık resmi olarak gerçekleşti.

ORTAKLIKTAKİ GALATASARAY BAĞLANTISI
Kuzey Irak’taki ortaklığın arkasında ilginç bir Galatasaray bağlantısı da bulunuyor. Adnan Öztürk, Galatasaray başkanlığı için Adnan Polat’ın rakibi. Reşit Sinanlı’nın ise iki sene önceki kongrede Adnan Polat’ın listesine girmesi söz konusuydu. Ancak Polat son anda Sinanlı’yı listeye almadı.

Reşit Sinanlı şimdi ise Adnan Öztürk’ün listesinden Galatasaray yönetimine aday.

KÖY AĞASI SİNANLI
Reşit Sinanlı’nın adı daha önce kamuoyuna çok ilginç bir şekilde gelmişti. Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Sinanlı köyünün sahibi.

Sinanlı’nın dışında yine Bismil’e bağlı Mirzabey, Akoba, Diktepe, Yukarı Sazlık köyleri ile Batman’ın İkiztepe köyünde de toprakları var.

Ancak Sinanlı’nın köylüler ile yaşadığı tartışmalar 2004 yılında medyada geniş yer bulmuştu. Sinanlı köyünün 400 sakini 2004 yılının Ağustos ayında ”Topraklarımızı hileyle elimizden aldı” diyerek Reşit Ağa’nın evinin kapısına siyah çelenk koymuş ve İstanbul’a kadar gelerek protesto etmişti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Çelik Yapılar Kitabı Tanıtım

Çelik Yapılar kitabı tanıtım

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir