1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Demir Çelikte Sıkıntı Sürüyor

Demir Çelikte Sıkıntı Sürüyor

Krizin en büyük etkisinin demir çelikte görüldüğünü belirten Birlik Başkanı Halil Şahin, sektörün piyasa şartlarından hâlâ hoşnut olmadığını söyledi.

EGE Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Halil Şahin, küresel krizin, sektörün temel alıcısı olan inşaat sektörünü ağır biçimde etkilediğini belirterek, “Bu nedenle krizin ilk ve en ciddi etkisi sektörümüzde gerçekleşti” dedi. Aynı zamanda İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. (İDÇ) Yönetim Kurulu Başkanı olan Şahin, “Krizin yarattığı olumsuzluklar nedeniyle, sektörde birçok işletme zor durumda kaldı, hatta bir kısmı da üretimi faaliyetini uzunca bir süre durdurdu. İş kolumuzda yer alan şirketlerin 2009’da önceliği ‘varlıklarını sürdürmek ve faaliyetlerini kesintisiz devam ettirmek’ oldu” dedi.

131 milyon kâr
Şirket olarak kriz döneminde dış talebin daralması, belirsizliklerin artması ve parti büyüklüklerindeki düşüş nedeniyle, talebe bağlı esnek bir üretim modeli uyguladıklarını kaydeden Şahin, “Tüm çabalara rağmen girdilerde artış ve mamul fiyatlarındaki düşüş sonucu konsolide zararımız 10.1 milyon TL oldu. Bu kriz ortamında bir başarı. Daha kötü durumda olanlar var. 2008’de ise 131 milyon lire kâr sağlamıştık” diye konuştu.

VARDİYA DÜŞTÜ
Uzun demirçelik ürünlerine talebin artan oranlarda düşmesi ve 2010 beklentileri nedeniyle Aralık ayından itibaren çelikhane ve haddehanede 3 olan vardiya sayısı 2’ye düşürdüklerini anlatan Şahin, krize bağlı olarak 2010 başında 177 çalışanın yasal haklarını ödeyerek iş akitlerinin feshi konusunda yasal prosedürün başlatılması kararı aldıklarını, ancak 72 kişinin iş akdini feshettiklerini söyledi, “Tek tesellimiz sayıyı minimumda tutabilmek” dedi.

ÇEŞİT ARTACAK
Şahin, iç ve dış pazarda küçülmenin sürdüğünü de belirterek, “Hammadde fiyatlarındaki artış nedeniyle demir-çelik ürünlerinde fiyat artışı oluştu. Ancak piyasa koşullarından sektörün memnun olduğunu söyleyemeyiz” dedi. Mevcut tesiste farklı ürünlerin üretilmesine ilişkin araştırmalar başlattıklarını anlatan Şahin, “NPU tesisi kurmak ve kontini döküm makinesini yenilemeyi hedefliyoruz. NPU tesisi yaklaşık 25-30 milyon euro, kontini döküm makinesi ise 11-12 milyon Euro maliyeti var” diye konuştu.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Başkanı Bayraktar: “Bizi Motive Eden İnsanların Mutluluğu Oldu”

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, ''1983'ten bugüne Türkiye kentlerinin konutlaştırılma siyaseti ve TOKİ'' başlıklı konuşmasında, göreve geldiklerinden bu yana kurumun faaliyetlerini anlatarak, ''Geldiğimiz nokta, bugün 81 ilde, 800'ün üzerinde ilçede, bin 600 küsur şantiyede, 430 bin konut yaptık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir