1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Denizli Mimarlar Odası Şube Başkanı Şenel: ‘Maç Oynanırken Kural Değişmez’

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, Denizli Hükümet Binası ve Yakın Çevresi Projesinde Değişikliğe Gidileceği Konusunda Gelişmeler Hakkında, ‘Maç Oynanırken Kural Değişmez’ Dedi

Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı İbrahim Şenel, Denizli Hükümet Binası ve Yakın Çevresi projesinde değişikliğe gidileceği konusunda gelişmeler hakkında, ‘Maç oynanırken kural değişmez’ dedi.

Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte oda binasında basın toplantısı düzenleyen Şenel, ‘Denizli Hükümet Binası ve Yakın Çevresi, Ulusal Proje Yarışması’ sonucunda birinci olan Mimar Yavuz Selim Sepin’in projesi ve ardından gelişen olayları yakından izlediklerini belirtti.

Maç oynanırken kuralın değiştirilemeyeceğini dile getiren Şenel, ‘Projenin aslına uygun olarak uygulanmasını, yarışmada birinci seçilen şekliyle yapılmasını talep ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

‘Denizli’nin beyni, kalbi ve ticaret merkezi olmasından dolayı bu bölgenin kabul görmüş projesinin tekil, denemelerden ibaret yaklaşımlarla özünden kopması kabul edilemez. Her projede elbette önceden belirlenmiş program doğrultusunda birtakım farklılıklara göre, bazı küçük değişiklikler proje aslına sadık kalınarak yapılabilir. Ama alanda yapılan söz konusu çalışmalar, Hükümet Konağı’nın 5-6 katı büyüklüğünde bir yapılaşma önermektedir ki bu alanda yeni ve köklü bir değişikliği düşünenlerin, yine ülke boyutunda, kamunun, meslek odalarının katılımı ve uzmanların katkıları ile geniş kapsamlı bir çalışmayı göze alması gerekir. Bu süreçleri takip etmeden ne sağlıklı bir talep şekillenir ne de proje üretilir. Çünkü bu büyüklük ve hacimde bir yapının proje alanında başka tavizler verilmesine yol açtığı görülmektedir.’

Mimarlar Odası Denizli Şubesi olarak yarışma projesinin aslına uygun olarak uygulanmasını, yarışmada birinci seçilen şekliyle yapılmasını talep ettiklerini belirten Şenel, ‘Şubemiz baştan bu yana bu konunun takipçisidir. Denizli’nin ve kent insanının yararına olduğuna inandığımız her türlü girişime bundan böyle de katkı koymaya devam edeceğimizi ifade ederiz. Şubemiz yarışma alanındaki gelişmeleri yakından takibi sürdürecek, bir istikamet değişikliğinde gerekli uyarı, öneri ve girişimlerde bulunacaktır’ ifadelerini kullandı.

(İBS-MUS-MHD) – DENİZLİ (Anadolu Ajansı)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir