1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Deprem Bölgesi Erzurum’da Yapı Eğitimi

ERZURUM (İHA) – Deprem ülkesi Türkiye’de Kuzeydoğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan Erzurum ile bölge illerde görevli inşaat mühendislerine, konut eğitimi verilmeye başlandı. Üç gün sürücek ‘Deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmelik’ seminerinde sonrası yapılacak sınavda başarılı olanlara sertifika verilecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında hazırlanan deprem bölgelerinde yapılacak binalar hakkında yönetmeliğin içeriği ve uygulanmasına ilişkin eğitim semineri, Polat Otel’de başladı. Deprem fay hattındaki iller başta olmak üzere Türkiye genelined tasarım, yapım ve denetim süreçlerinde görev alan inşaat mühendislerine yönelik seminerlere 120 inşaat mühendisi katılıyor.

Farklı üniversitelerden öğretim üyelerinin katıldığı seminerde, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın uzman personeli, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, İnşaat Mühendisleri Odası şube ve temsilcilikleri, yapı denetim kuruluşları ile müşavirlik-mühendislik bürolarında çalışan mühendisler eğitimden geçiriliyor. Üç günlük seminer sonrası yapılacak değerlendirme sınav sonucunda başarı sağlayan inşaat mühendislerine başarı belgesi ve İnşaat Mühendisleri Odası tarafından ek Serbest İnşaat Mühendisi (SİM) mesleki faaliyet puanı verilecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir