1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Deprem Eğitim Tırı Elazığ’da

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle yola çıkarılan Kuzey Anadolu Fay Hattı Tır`ı Elazığ`a geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü öğretim üyeleri halka depremden korunma yöntemlerini ve zorunlu deprem sigortasının önemini anlattılar.

Öğretmen evinde yapılan eğitim seminerlerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk ve İl Çevre ve Orman Müdürü Şefik Kara katıldı.

TIR`daki deprem simülatöründe depremden korkmak yerine bu doğal afete karşı nasıl önlem alınması gerektiği anlatıldı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi müdürü Doğan Kalafat, Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR`nın toplumu deprem konusunda eğitmek ve toplumda binaların sigortalanması için halkı bilinçlendirmek olduğunu söyledi.

Kalafat daha sonra öğretmen evinde verdiği bilgilendirme toplantısında 17 Ağustos depreminin toplum tarafından abartıldığı ve depremlerin böyle abartılmaması gerektiğini söyledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir