1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Deprem Sigortası Bekletmeye Gelmiyor

Deprem Sigortası Bekletmeye Gelmiyor

Prof. Dr. Üstün Dökmen, insanların bazı şeyleri ertelemesinde ölüm korkusu olduğunu ifade ederek, “Bazı durumların beklemeye tahammülü yok. Bu durumlar arasında deprem sigortası da yer alıyor” dedi.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirdiği Kuzey Anadolu Fay Hattı TIR’ı projesi kapsamında Prof. Dr. Üstün Dökmen, Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi Salonu’nda deprem ve sigorta konusunda seminer verdi. Dökmen, bazı durumların beklemeye tahammülü olmadığını, bu durumlar arasında deprem sigortasının da yer aldığını söyledi. İnsanların bazı şeyleri ertelemesinde en temel duygunun “ölüm korkusu” olduğunu ifade

eden Dökmen, “Ölmekten korktuğumuz için bunları yaparız. Yaygın düşüncelerden birisi vardır, bana bir şey olmaz diye. Niye bunu diyoruz? Bir şey olacağından korkuyoruz. Bir şey olmaz diyerek ölüm korkusu ile başa çıkmaya çalışıyoruz. Bazı şoförler yanındaki yolcuya emniyet kemerini taktığında bana güvenmiyor musun, ne gerek var diyerek sorar. Bu bir tedbirdir, her seferinde emniyet kemeri işe yaramıyor ama bir tedbir. Emniyet kemeri bir tür sigorta, 500 kere tak bir şey olmaz, 501’ncide hayatın kurtulur.

Sigortayı geciktirdiğimizde aslında bana bir şey olmazı görmüş oluyoruz. Bir şeyleri habire erteliyorsan, onu yapmaktan korkarsın, mesele bu. Sanki sigorta yaptırınca öleceksin. Sigorta, çekap yaptırınca ölmezsin. Hayatta kalma ihtimalin artar. Sigorta hayatta tutmasa bile yıkılmışı yaptırma şansı verir” dedi.

Bu arada Prof. Dr. Dökmen, seminerde basın mensuplarının kamera ile çekim yapmasına konsantresinin bozulduğu gerekçesi ile izin vermedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir