1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

“Depremde Amaç, TOKİ’yi Ön Plana Çıkarmak”

Deprem, deprem ve toki, deprem ve toki konutları, depreme dayanıksız binalar, harita ve kadastro, harita ve kadastro mühendisleri, harita ve kadastro mühendisleri odası, kerpiç yapılar, toki, toki konutları deprem, türk mimarlar birliği, türk mühendis ve mimar odaları birliği, türk mühendisler birliği,Depremde Amaç TOKİ'yi Ön Plana Çıkarmak

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, Elazığ’da meydana gelen ve 51 yurttaşın ölümüne yol açan depremle ilgili bir açıklama yaptı. Depremin sorumlusunun söylendiği gibi kerpiç yapılar ya da depreme dayanıksız binalar olmadığını söyleyen mühendisler, hükümetin yaptığı açıklamalarla günü kurtarmaya çalıştığını ifade etti. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi asıl amacın TOKİ’ye yeni rant alanları açmak olduğunu iddia etti.

Şubeden yapılan açıklamada, “Ülkemizde deprem konusunda yıllardır üniversitelerin, bilim çevrelerinin ve meslek odalarının görüşlerine kulaklarını kapayan bu yönetim zihniyeti, Elazığ‘da yaşanan depremden sonra da sorunun bilimsel, ekonomik, toplumsal ve insani temellerini görmezden gelmeye devam edeceğini “Bölgenin yeniden imarı için TOKİ‘ye süratle talimat verdik ve bölgede inceleme yapmak için harekete geçtiler.” ifadesiyle somutlaştırmıştır” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “İnsan yaşamı her şeyden önemlidir. Bu nedenle depreme karşı alınacak önlemler TOKİ‘nin görevlendirilmesiyle çözülemeyecek kadar devletin öncelikli görevlerinden biri konumundadır. Acil müdahale konusunda, alınan derslerden hareket edilerek sağlanan ilerleme görece olumlu bir örnektir. Ancak afet yönetiminin coğrafi bilgi sistemlerinin sunduğu olanaklardan yararlanılarak akılcı ve bilimsel merkezi bir planlama ile yaşama geçirilmesi, yapı stokunun depreme dayanıklılığının belirlenmesi ve dayanıksız binaların yıkılarak yerlerine sağlıklı ve ekonomik konutların yapılması için bir planlama yapılması, toplumun deprem konusunda daha fazla bilinçlendirilmesi önceliğini koruyan başlıklardan bazılarıdır” denildi.

Deprem Komisyonu kapatıldı
Mühendisler, deprem konusunda yürütülen bilimsel çalışmalar verilen desteklerin sonucunda hız kazansa da, önemli bir misyon üstlenen Deprem Konseyi’nin AKP hükümeti tarafından gerekçesiz olarak kapatılmasının, yürütülen çalışmaların eşgüdümünü sekteye uğratan bir adım olduğunu söyledi.

Yapılması gerekenin somut bir iradeyi ortaya koymakla,kamucu bir anlayışla, bilimsel ve akılcı bir yaklaşımla çözüm üreterek harakete geçmek olduğu belirtilen açıklamda, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, depremin zararlarının azaltılmasına yönelik olarak yürütülen, kamu ve toplum yararı gözeten çalışmalara katkı sunmaya hazır olduğuna da dikkat çekildi.

Haber: Cumhuriyet Gazetesi / Pınar DUMLUPINAR

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir