1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Depremin Ardından Haiti

Depremin Ardından Haiti

12 Ocak’ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki Haiti depreminin ardından Google Earth ve GeoEye yoğun bir çalışma sonucu ülkenin uydu görüntülerini güncellediler.

Google Earth’ten özellikle başkent Port-au-Prince’in yüksek çözünürlüklü görüntülerine ulaşmak mümkün. Bu çalışmanın ardında yatan sebeplerin başında yaşanan depremin sonuçlarını herkesin görebilmesini sağlamak en önemlisi de bölgede çalışan sivil toplum kuruluşları ve Birleşmiş Milletler organizasyonlarına yardımcı olabilmek.

Güncelenen görüntüler için Google Earth yüklüyse http://mw1.google.com/mw-earth-vectordb/haiti/Haiti-Earthquake-nl.kml adresinden KML dosyası indirmek yeterli. Depremden önceki görüntüler ise “Historical Imagery” seçeneği aktif edilerek görülebilir.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Depremler Bir Şehri Silebilir mi?

Renzo Piano (*) kendisini çok etkileyen bir bilgiyi paylaştı. Geçen yıl deprem felaketine uğrayan Aquila’nın tarihi merkezinde hizmet veren tek kahve olan Nurzia, depremin boşalttığı kentte önemli bir dayanak noktası.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir