1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Divanyolu’nda Bina Cephelerinde Düzenleme Yapılıyor!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Halk Meclisi’nde Fatihlilerle buluştu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, vatandaşların dilek ve taleplerini dinledi

Başkan Demir, Halk Meclisi’nde vatandaşlara çalışmaları anlattı, dilek ve taleplerini dinledi.

Fatih Renk 2 Düğün Salonu’nda düzenlenen Halk Meclisi’ne Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi, vatandaşların fikirlerini sordu. Düzenlenen Halk Meclisleri’nin halka hesap verme toplantısı olarak da değerlendirilebileceğini belirten Başkan Demir, yerel yönetimler seçiminin ardından geçen iki sene içerisinde yürüttükleri çalışmaları çok kısa bir şekilde özetlemeye çalıştı. Belediyenin bütçesi hakkında bilgi veren Demir, 2004’ten bugüne Fatih Belediyesi’nin bütçesini 5 kat arttırdıklarını ve çalışanların performansını da daha dinamik bir hale getirmek için çalıştıklarını dile getirdi. Sabah çok erken saatlerde ilçede dolaşarak vatandaşlarla yüz yüze görüştüğünü belirten Demir, her belediye başkan yardımcısının da ilçede kendi bölgeleri bulunduğunu ve bu bölgelerde dolaşarak eksikleri tespite çalıştıklarını ifade etti.

Başkan Demir, Divanyolu ve Ordu Caddesi üzerindeki bina cephelerinde düzenleme yaptıklarını belirterek, Üst Laleli’de başlayan, Sultanahmet Meydanı ve Eminönü – Sirkeci’de devam eden yayalaştırma çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yenileme alanlarına da değinen Başkan Demir, Sulukule’deki inşaatların büyük bir hızla devam ettiğini dile getirdi. Sultanahmet Meydanı’ndaki zemin yenilemesiyle ilgili de bilgiler veren Demir, “ İstanbul’u, İstanbul yapan tarihsel birikimi ile medeniyetimizin beşiği olan Fatih’te hedeflerimizin hepsini bir bir gerçekleştiriyoruz… Dürüst ve iyi niyetle çalışıldığı zaman bunun geri dönüşünü çok iyi alabiliyorsunuz. Projelerinizi yaparken kullanıcılarına danışmadan hareket ederseniz başarılı olamazsınız. Mutlaka projeden etkilenen ve kullanan vatandaşlara sorarak hareket etmeniz gerekiyor. Mesela Kadınlar Pazarı’nda trafiğe kapatmayı planladığımız sokağın aslında o bölge için çok önemli olduğunu, oturanların ve esnafın uyarısı ile farkına vardık, kapatmaktan vazgeçtik. Bütün yaptığımız projelerde vatandaşlarımıza danışıyoruz ve mutlaka fikirlerini alıyoruz.” dedi. Başkan Demir, yeni yapılan sokak iyileştirilmesinden de bahsederek ilçedeki sokakların yepyeni bir çehreye kavuşması için çalışmalar başlattıklarını, sokakların zemininde Tarihi Yarımada’ya özel malzemeler kullanıldığını dile getirdi.

Başkan Demir’in konuşmasının ardından programa katılan vatandaşların sorularına geçildi. Gülhane Parkı’nda konser ve festival yapılabilmesi için bir proje olup olmadığını soran vatandaşa Başkan Demir, Sarayburnu için böyle bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Yavuz Selim Çukurbostan için çocuklara yönelik bir düzenleme yapılmasıyla ilgili gelen soruya Başkan Mustafa Demir, soru için teşekkür ederek çalışmaları anlatırken söylemeyi unuttuğu Çukurbostan’ın çocuklar, gençler ve hanımlar için gerçek bir yaşam merkezi haline dönüştürecek projenin yakın bir zamanda hayata geçeceği müjdesini verdi. Bir vatandaş, Amatör Spor Kulüpleri’ne Fatih Belediyesi’nin verdiği destekten dolayı teşekkür etti ve Mimar Sinan Stadı’nın ne zaman açılacağını sordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Fatih Belediyesi’ne verilen Mimar Sinan Stadı’nın muhteşem bir spor merkezi haline geldiğini ve Ocak ayı itibariyle hizmete girdiğini müjdeledi.

Çarşamba, Manyasızade Caddesi’nin darlığından dolayı insanların yürümekte zorluk çektiklerini, tek yön yapılmasını talep eden vatandaşa ise Başkan Demir, caddenin tek yön yapılmasına yönelik uzun süredir üzerinde çalıştıklarını söyledi. Demir, cadde trafiğinin rahatlaması için tedbirler aldıklarını hatta parklanmanın önüne geçmek için yol ortasına demir bariyerler koyarak trafiği rahatlatmaya çalıştıklarını ancak alternatif bir geçiş hattı bulamadıklarını, bölgenin trafik düzeni ve yaya geçişi için çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Bir vatandaş, Akşemsettin Caddesi üzerinde yağmur suyu ızgarasının eksikliğinden bahsetmesi üzerine de teknik ekibin bu konu ile ilgilenmesi talimatını verdi. Bir esnafın kendisinin bayilik belgesi ile tüp sattığını ancak belgesi olmayanların korsan tüp satarak haksız rekabet oluşturduğunu söylemesi üzerine bu haksız rekabetin önüne geçilmesi için tedbir alınacağını dile getirdi.

Yaklaşık iki saati aşkın süren Halk Meclisi’nin sonunda Başkan Demir, havaların iyi gittiği dönemlerde açık havada, yağışlı ve soğuk havalarda ise düğün salonu ile kahvelerde Halk Meclisleri’nin ilçenin farklı semtlerinde devam edeceğini söyledi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Filli Boya En Güzel Mekan Fotoğraf Yarışması Düzenliyor!

Türk boya sektörünün lideri Filli Boya’nın, fotoğrafa ilgi duyan herkesin katılabileceği “En Güzel Mekân” fotoğraf …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir