1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Doğtaş Mobilya Suudi Arabistan’da Mağaza Açtı!

Doğtaş Mobilya Suudi Arabistan’da peş peşe açtığı iki mağaza ile dünyada hızla yayılmaya devam ediyor. Açılışta ayrıca Suudi makamları da yer aldı

Doğtaş Mobilya Suudi Arabistan’da peş peşe açtığı iki mağaza ile dünyada hızla yayılmaya devam ediyor

Türk mobilya sektörünün öncü markalarından Doğtaş’ın 2500 metrekarelik Mekke ve 2000 metrekarelik Cidde mağazalarını Doğanlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün açtı. Açılışta ayrıca Suudi makamları da yer aldı. Mekke ve Cidde mağazaları ile Suudi Arabistan’da ilk mağazasını açan Doğtaş, yurt dışında 91’inci mağaza sayısına ulaştı.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün açılışta yaptığı konuşmada, 1972 yılında mütevazı bir işyeri ile iş hayatına başlayan Doğtaş’ın hikayesinin, Türkiye’nin hikayesini hatırlattığını, Türkiye nasıl kabuğunu kırmış, dışa açılmaya ve büyük hedefler belirlemeye başlamışsa, Doğtaş’ın da benzer hikayesine şahit olunduğunu ifade etti.

Nihat Ergün; “Son 3 yıldır mobilya sektöründe 3’üncü büyük mobilya ihracatçısı olan Doğtaş’ın bugün 65 ülkede 91 mağazası bulunmaktadır. Yurt içinde 132 mağazası olan bir firmanın 65 farklı ülkede 91 mağazaya ulaşması, gerçekten örnek bir başarı hikayesidir. Türkiye’nin özellikle son 8 yılda gerçekleştirdiği büyük dönüşüm, aslında böyle cesaret sahibi firmalarımızın başarısıdır. 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatımızın bu yıl 114 milyar dolar olarak gerçekleşmesi, Doğtaş gibi firmalarımızın dışa açık kimliği sahiplenmesiyle mümkün olmuştur. Kaliteli üretimi ve başarılı tasarımları ile öne çıkan Doğtaş’ın, Türkiye’de ve dünyanın diğer birçok yerinde olduğu gibi Cidde’liler tarafından da sevileceğine inanıyorum. Cidde’lilerin, son derece başarılı olduğumuz mobilya sektöründe, en başarılı firmalarımızdan biri olan Doğtaş’la tanışmalarından büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Doğanlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan ise; “Doğtaş olarak Suudi Arabistan’da mağaza açmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Temel hedefimiz ürün kalite ve servisimizi Türkiye’de ve bulunduğumuz diğer ülkelerde olduğu gibi Suudi Arabistan’ın değerli insanları ile de tanıştırmak ve mobilyada en iyi kaliteyi ve hizmeti sunmaktır. Mekke ve Cidde’de açtığımız iki mağazanın çalışması ve yatırımını beş aylık bir süreçte gerçekleştirdik. Bu amaçla Doğtaş olarak atacağımız ikinci adım; 2011 yılında Suudi Arabistan’da en son tasarım ürünlerimizi daha çok mağaza ile sunmak olacaktır. Doğtaş’ın ihracatının önemli bir kısmı Ortadoğu ülkelerine yapılmaktadır. Doğtaş olarak kurulduğumuzdan bu yana Türk mobilya markasını zirveye taşımak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, Doğtaş kaliteli hizmet ve ürünlerini tüketicilerimize yerinde tanıtmak ve pazarın nabzını en yakından tutmak hedefi ile mağaza açılışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Suudi Arabistan’dan sonra Yemen, Umman ve Bahreyn ülkelerinde mağaza açmayı hedefliyoruz” dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir