1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Düden Park 2. Etap Projesi Başlatıldı

Düden Park 2. Etap Projesi Başlatıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Düden çayının denize döküldüğü alanın ikinci kısmının Antalya’ya yeniden kazandırılacağı belirtilerek, yaklaşık 105 dönümlük alanın, Düden Park 2. Etap Projesi kapsamında kente yakışır şekilde düzenleneceği bildirildi.

Doğal güzelliği, coğrafi yapısı ve peyzajı ile Antalya’nın en önemli turistik değerlerinden olan Düden Parkı’nın ikinci kısım projelendirme çalışması ile bölgenin farklı bir yaşam alanına dönüşeceği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

“Peyzaj ve rekreasyon ağırlıklı, doğal yapıya uyumlu bir tasarımın amaçlandığı proje kapsamında pergolalar, kır kahvesi, köprü, seyir terasları gibi alanlar doğa ile uyumlu ahşap malzeme kullanılarak detaylandırılacak. Yaya yürüme yolları azaltılarak yumuşak ve doğal malzemelerle yorulmadan gezebilme imkanı sağlanacak. Peyzaj düzenlemeleri özellikle Düden çayının akış alanındaki bambu ve benzeri su bitkileri ile park genelindeki mevcut bitkiler korunarak, daha da zenginleştirilecek.

Giriş kapısının davetkar bir nitelik taşımasının düşünüldüğü projede, çeşitli oturma grupları, orta alanda kaktüs bahçesi ve yaya köprüleri oluşturulacak. Seyir terası doğal yapı ile uyumlu ahşap malzemeler kullanılarak düzenlenecek. Alan şeffaf gloplu direklerle aydınlatılacak. Proje kapsamında halkın güvenliği için kıyı bandı, üzeri galvaniz helezoik tel ile sınırlandırılacak. Teller bitkilerle kapatılacak. Proje sonunda Düden ikinci kısmı yeniden hayat bulacak.”

CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Mimar ve Şehir Planlamacısı Semra Atabay’ın sürdürdüğü projeyle ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, projenin kısa bir süre sonra tamamlanacağını bildirdi.

Düden Çayı’nın denize döküldüğü alanın ikinci kısmının Antalya’ya kazandırılacağını belirten Akaydın, hemen çalışmalara başlanacağını ve Düden Parkı’nın doğu ve batısından başlayan alanı canlandıracaklarını, cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Akaydın, peyzaj ağırlıklı doğayla uyumlu bir projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir