1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Dünya’nın En Büyük Alışveriş Merkezi Dubai’de Açıldı

BAE Başbakanı Prens Muhammed Bin Raşid El Maktum tarafından geçen Cuma günü açılışı yapılan ‘Dubai Mall’, aynı zamanda dünyanın en yüksek fıskiyesi ünvanına sahip Dubai Fountain’a da ev sahipliği yapıyor.

Dünyanın En Büyük Alışveriş Merkezi Dubai'de Açıldı

Resmi olarak dünyanın en yüksek binası kabul edilen ve Emaar emlak şirketi tarafından inşa edilen Burç Dubai’nin karşısında 30 hektarlık bir alana yayılan Dubai fıskiyesinin, Ortadoğu’daki en parlak nokta olduğu, suyun 50 katlı bina kadar yükselebildiği ve ışıklarının 35 km öteden görülebildiği öğrenildi.

Dünya'nın En Büyük Alışveriş Merkezi Dubai'de Açıldı

6 bin 600 süper ışığa sahip Dubai Fountain’ın dizaynını Las Vegas’taki Bellagio Fıskiyelerini de dizayn eden Kaliforniya merkezli WET adlı şirketin üstlendiği kaydedildi. Dubai Mall ilk defa geçen yıl Kasım ayında kapılarını ziyaretçilere açmıştı.

Dünya'nın En Büyük Alışveriş Merkezi Dubai'de Açıldı

Yaklaşık 1.2 milyon metrekarelik bir alana yayılan Dubai Mall’de 1200 mağaza, 14 bin araba kapasiteli otopark, 3 bin kişinin aynı anda yemek yiyebileceği iki ayrı restoran bölümü ve olimpik ebatlarda bir buz pateni bulunuyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin büyük ilgisini çeken dev akvaryum, 33 bin canlı türüne ev sahipliği yapıyor ve dünyanın en büyük akrilik paneline sahip olduğundan Guinness Rekorlar kitabına girmiş durumda.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Alışveriş Merkezlerinin Sayısı Ürkütüyor

Türkiye'de alışveriş merkezleri, son 10 yılda 5 kat artarak 8 bin 252'ye ulaştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir