1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Edirne’de 894 Yatak Kapasiteli 6 Otel Yapılıyor!

Edirne Valisi Gökhan Sözer: “Edirne için çok önemli olan bu yatak ihtiyacının kısmen karşılanacağını ve bu oteller bittikten sonra geceleme ve konaklama sayılarının artacağını düşünüyoruz” dedi

Tarihi ve kültür yapısıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Edirne’de 6 otel yapımı devam ediyor

Osmanlı İmparatorluğu’na 92 yıllık başkentlik yapmış ve Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı olan Edirne’den geçen yıl 3 milyon 515 bin 883 kişi giriş yaptı.

Türkiye’ye giriş yapan ve inanç turizmi kapsamında Edirne’ye gelen bu kişilerden 172 bin 120’si ildeki 1602 yatak kapasiteye sahip 21 otelde konakladı.

Kentte konaklayan ve günü birlik gelip giden yerli ve yabancı turistler, başta Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Cami, Üç Şerefeli Cami, Eski Cami, Eski Saray (Saray-İ Atik), Yeni saray (Saray_i Cedid), Selimiye Arastası, Adalet Kasrı, Bedesten Çarşısı, Rüstem Paşa Kervansarayı, Ali PaşaÇarşısı, Tunca, Meriç Köprüleri, Lozan Anıtı ve Müzesi, Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi’nin yanı sıra Sv Georgi Kilisesi, Sinagog, dolmenler, Makedon Saat Kulesi, Gala Gölü, Saros Körfezi’ni görme ve Edirne tava ciğerini yeme fırsatı buldu.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, turizm potansiyeli yönünden Edirne’nin son derece açık bir il olduğunu ve sektörden daha fazla pay alması gerektiğini ifade etti.

Son yıllarda gerek iç, gerek dış, gerekse gecelemeli turizmin sürekli arttığını ve gelişmekte olduğunu gördüklerini ifade eden Sözer, bu kapsamda turizm sektöründen daha fazla pay almak isteyen Edirne’de yatırımların devam ettiğini ifade etti.

Konaklamada 1602 yatak kapasiteye sahip olan Edirne’de, 894 yatak kapasiteli 6 otelin yapımının devam ettiğini ifade eden Sözer, şöyle devam etti:

“Yatak sayımız, Edirne’nin beklentisiyle orantılı değil. Çok daha fazla turistik amaçlı her sınıftan yatağa ihtiyacımız var. Şu anda ilimizde 6 tane yeni konaklama tesisi otel yapılmakta. Bu otel ve konaklama tesislerinin yıldız ve standartları da yüksek. Şehir merkezinde devam eden 472 yatak kapasiteli 2 otel önümüzdeki günlerde tamamlanıp hizmete girecek. Diğerleri de bir yıl içinde tamamlanacak. Ayrıca yatırım aşamasına gelmiş, ancak yatırıma başlamamış bir kaçbüyük yatırım da ilimiz için söz konusu.

Edirne için çok önemli olan bu yatak ihtiyacının kısmen karşılanacağını ve bu oteller bittikten sonra geceleme ve konaklama sayılarının artacağını düşünüyoruz. Ama bizim yatırımcı ve turizmcilere önerilerimiz çok daha fazla konaklama tesisinin yapılması ve yatak sayısının artırılmasıdır. O taktirde günübirlik turizminden, konaklama ve geceleme yapılan turizme geçilecektir. Bir bölgeye, bir kente yapılabilecek en büyük hizmet ve katkıda budur.”

AA

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Mimar Sinan’ın Kemikleri Sızlayacak

Mimar Sinan ve Osmanlı mimarisinin başyapıtlarından Selimiye Camii'nin musluklarını çaldılar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir