1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Ekolojik Evler Küresel Isınmayı Durduracak

İsrail Telaviv’de özel bir proje hayata geçiriyor. Günümüzde dünya kaynaklarının hor kullanılması, değişen hava şartları ve çoğunlukla insandan kaynaklanan etkenlerden küresel ısınma çok ciddi bir sorun haline geldi. İlerki yıllarda doğal kaynakların tedarikinde ciddi sorunlar yaratması gereken bu durum tüm sektörlerde olduğu gibi mimari ve mühendislikte de uzmanları çözüm arayışlarına itiyor.

Ekolojik Evler Küresel Isınmayı Durduracak

Gün geçtikçe doğal kaynakları sömürmeden kullanan, hatta kendi imkanlarıyla kaynak yaratan evler, binalar inşa etmeye yönelik zorunlu ihtiyaç artıyor. Bu tür projelerin en son örneklerinden biri de Tel Aviv’de güneş, rüzgar ve topraktan minimum tüketimle maksimum faydayı sağlamak hedefiyle inşa edilmek üzere hazırlandı. Teknolojini tüm nimetlerinden yaralanan proje elbette yüksek kalitede inşa edilecek lakin tüm cihazlar ihtiyaç duydukları enerjiyi sınırlı kaynaklardan değil, güneş ve rüzgar gibi sürekllik arz eden kuvvetlerden alacaklar.

Projenin yaratıcısı Yiftach Ben Meir bir mimar olmasının yanı sıra İsrail Teknoloji Enstitüsü’nde de şehir planması teknisyeni. En son projelerinden olan SeaO2 tamamen teknoloji ve bilim üzerine tasarlanmış akıllı binalardan oluşuyor. Binayı yöneten özel program ve yazılımlar sayesinde güneşin yönü, rüzgarı hızı gibi veriler her an hesaplanarak bina sisteminin bunlardan maksimum faydayı edinmesi sağlanıyor. Mimari tasarım güneşten olabildiğince en üst seviyede enerji alarak elektrik ve de kışın ısınma ihtiyacını tedarik edecek ama aynı zamanda içeri gerektiğinde gölgenin ferahlığını da verecek şekilde planlanmış.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’den Tarihi Yapıların Restorasyonuna Kredi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarihi yapıların bakımı ve restorasyonu için kredi başvurularını 19 Nisan’da kabul edecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir