1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Enerji Tasaarrufu İçin Pencere Açılımı: Tüyap Pencere Fuarı 2010

kapı fuarı, pencere fuarı, kapı pencere fuarı, kapı ve pencere fuarı, kapı pencere fuarı 2010, tüyap pencere fuarı, enerji tassarufu, pencere açılımı, enerji tasarruf fuarı, Enerji Tasaarrufu İçin Pencere Açılımı: Tüyap Pencere Fuarı 2010

2010 yılında enerjide yaşanan fiyat artışları ile enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı konuları çok daha önem kazanıyor. Doğal kaynakları ve çevreyi korumanın yanı sıra ekonominin sürdürülebilirliği içinde enerjinin verimli kullanılması gerekliliği ortaya çıkıyor. Evlerde ve binalarda ki ısı yalıtımı ve enerji tasarrufunun en önemli etkenlerinden birini de doğru pencere seçimi oluşturuyor.

Bu sene 11’incisi düzenlenen İstanbul Pencere Fuarı ile TÜYAP, sürdürülebilir enerji tasarrufu için kapılarını Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden çözüm arayan ziyaretçilerine açıyor. Bu sene rekor katılımcı sayısına ulaşan ve aynı oranda ziyaretçi beklenen fuar gösteriyor ki, pencerelerin önemi günden güne artıyor. İstanbul Pencere Fuarı’nın, 2009 yılında inşaat sektöründe yaşanan durgunluğu aşmaya çalışan pencere sektörünün ihracat atılımına da katkı sağlaması bekleniyor.

Binalarda kullanılan enerji pencerelerden uçup gidiyor
Ülkemizde kullanılan enerjinin yüzde 30’u binalarda harcanıyor ve neredeyse yüzde 30’u da yalıtımsız pencereler nedeniyle kaybediliyor. Araştırma ve çalışmalar, yapılarda konfor eksiltmeden enerji tasarruflarına gidildiğinde yaklaşık yüzde 50 seviyelerinde bir enerji tasarrufu sağlanabileceğini gösteriyor. Uzmanlar, iyi monte edilmiş pencereler ile yüzde 28 enerji tasarrufu kazanılacağını belirtiyor. İzolasyonlu pencereler ısı tasarrufuyla sağladığı maddi kazancın yanı sıra daha az yakıt kullanılması sebebiyle çevreyi koruma açısından da büyük önem kazanıyor. Pencere camlarının ısıcam (çift cam) olması da yüzde 40-50 oranında tasarruf sağlıyor.

İstanbul Pencere Fuarı, inşaat sektörünün ve tüketicilerin en doğru pencere, cam teknolojisi, aksesuar, yan sanayii ve tamamlayıcı ürünlere ulaşmaları ve seçebilmelerine imkan sağlıyor. Birbirinden yeni teknolojik gelişmelerin sergileneceği fuarda, ilginç tasarımlarıyla firmaların dikkatleri üzerlerine toplaması bekleniyor. Tasarruf ve güvenliği esas alan ama aynı zamanda dış görünümüne de dikkat çeken ürünlerin fuarı ziyaret edecekler tarafından ilgiyle karşılanması bekleniyor.

Sektör, İstanbul Pencere Fuarı ile yeni pazarlarla buluşuyor
TÜYAP, 2009 yılında inşaat sektöründe yaşanan durgunluğu ihracat ile aşmaya çalışan pencere sektörünün ihracat hedeflediği önemli ülkeler arasında yer alan Rusya, Ukrayna, İran, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Hindistan gibi ülkelerde yaptığı çalışmalarla bu ülkelerden alım heyetlerini fuara yönlendiriyor.

Fuar için hala sürdürülmekte olan tanıtım çalışmalarına ek olarak fuar süresince gerçekleştirilecek yabancı profesyonel ziyaretçi ve alım heyeti ağırlama organizasyonları sonucunda İstanbul Pencere 2010 Fuarı geçen sene elde ettiği başarının üstüne çıkma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İstanbul Pencere 2010 Fuarı’nda alüminyum profil ve pencere sistemleri firmalarına özel bölüm
İstanbul Pencere 2010 Fuarı’nda geçen yıllardan farklı olarak bu yıl Alüminyum profil ve pencere sistemleri üzerine çalışan firmalar bir arada toplanarak özel bir bölüm oluşturuyor. Bu yeni uygulama, alüminyum firmalarının fuara ilgisini daha da arttırarak, alüminyum sektörünün bu pazar içinde ne kadar önemli bir yeri olduğunu ortaya koyuyor.

Geçen yıl 10’uncusu gerçekleşen İstanbul Pencere 2009 Fuarı, Azerbaycan, Gürcistan, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, İran, Suriye, Rusya, Ukrayna ülkelerinden gelen alım heyetlerine ev sahipliği yaparken, 29 ülkeden gelen 411 katılımcı ve 68 ülkeden gelen 24.212 profesyonel ziyaretçiden tam not aldı.

TÜYAP tarafından Plastik Pencere Üreticileri Kalite Birliği (PÜKAB) ve Plastik Profil Üreticileri Kalite Birliği (PÜKAD) işbirliği ile hazırlanan İstanbul Pencere 2010 Fuarı, 11’inci Uluslararası Pencere, Cam Teknolojisi, Aksesuar, Yan Sanayii ve Tamamlayıcı Ürünler Fuarı 11-14 Mart 2010 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul’da gerçekleşecek.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

UNICERA 2010 – 22. Uluslararası Seramik Banyo Fuarı Başladı

Türk Seramik Sektörü'nün yılda bir kere buluştuğu, banyo ve mutfak sektörünün marka fuarı UNICERA, bu yıl 07-11 Nisan 2010 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi - Büyükçekmece / İstanbul'da düzenleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir