1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Eskişehir’de 3,7 Şiddetinde Deprem

eskişehir deprem, eskişehir deprem haritası, eskişehirde şiddetli deprem, doğal afet sigortaları kurumu, dask, dask nedir, doğal afet, doğal afet sigortaları, doğal afet sigortaları nedir, zorunlu deprem sigortası, dask poliçesi, zorunlu deprem sigorta poliçesi, depremde can ve mal kaybı, Eskişehir'de 3,7 Şiddetinde Deprem

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, Eskişehir’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 166 bin 174 konuttan sadece 54 bin 374’ünün poliçesinin bulunduğunu bildirdi.

Serdar, yazılı açıklamasında, dün akşam merkez üssü Eskişehir olan 3,7 büyüklüğünde bir deprem yaşandığını, bunu 2,6 ve 2,9 şiddetindeki artçı şokların izlediğini kaydetti.

Eskişehir halkını telaşlandıran bu depremlerin can ve mal kaybına neden olmamasının en büyük teselli olduğunu, ancak bu tür sarsıntıların depremin Türkiye için bir istisna olmadığını gösterdiğini ifade eden Serdar, şunları belirtti:

”İkinci dereceden deprem risk bölgesinde yer alan Eskişehir’in de gecikmeden depreme karşı önlemini alması gerekiyor. Eskişehir’de zorunlu deprem sigortası kapsamına giren 166 bin 174 konuttan sadece 54 bin 374’ünün poliçesi bulunuyor. Yüzde 32,72’lik bu oran çok düşük. Maalesef acıyı yaşamadan önlem almanın gerekliliğini öğrenemiyoruz. Oysa deprem her zaman siyah beyaz sonuçlar doğurmaz. Can kaybına neden olmayan depremler bile konutlarımızda ciddi hasara yol açabilir. Zorunlu deprem sigortası sadece konutların yıkılması durumunda değil deprem kaynaklı her türlü hasarda tazminat ödüyor. Depremden sonra hayata devam edebilmek için zorunlu deprem sigortası son derece önemli bir ihtiyaç.”

Serdar, Marmara depreminin üzerinden geçen 10 yılda ülkede deprem tehlikesinin unutulmaya yüz tuttuğunu ve önlemlerin zayıfladığını kaydederek, şöyle devam etti:

”Ancak, son birkaç haftadır gazete ve televizyondan Haiti’de yaşanan acıları izleyen halkımız, ülkemizin deprem gerçeğini yeniden hatırladı ve depreme karşı önlem almak için harekete geçti. Bu dönemde zorunlu deprem sigortası poliçelerinde elde ettiğimiz yaklaşık yüzde 10’luk artış, oluşan farkındalığın en önemli göstergesidir. Eskişehirli vatandaşlarımızın da bu duyarlılıkla hareket etmelerini bekliyoruz.”

Depremin konutlar üzerinde yarattığı maddi zararı teminat altına alan zorunlu deprem sigortasının, yalnızca yıkım durumunda değil, irili ufaklı pek çok hasarda tazminat ödediğine işaret eden Serdar, DASK’ın bugüne kadar yaptığı 20 milyon liraya yakın hasar ödemesinin yüzde 97’sini sadece kısmi hasar ödemelerinin oluşturduğunu bildirdi.

Serdar, Eskişehir merkezde yer alan 100 metre kare betonarme bir konutun yılda yaklaşık 95,25 liraya zorunlu deprem sigortası ile güvence altına alınabildiğini belirterek, poliçe sahiplerinin yenilemelerde yüzde 20 indirim fırsatından da yararlanabildiğini ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir