1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Eskişehir’de TOKİ sakinleri “Yol” İçin Yol Kapattı

toki eskişehir ıhlamur kent, toki eskişehir tepebaşı, toki eskişehir kura sonuçları, toki eskişehir vadişehir kura sonuçları, toki eskişehir çekiliş sonuçları, toki eskişehir odunpazarı, toki vadişehir, odunpazarı belediyesi, Eskişehir'de TOKİ sakinleri

ESKİŞEHİR’in merkeze bağlı Aşağı Söğütönü Köyü yakınlarında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan bin 265 konutta oturanlar, yollarının yapılması, kaldırılan minibüslerin tekrar sefere konulması istemiyle yolu trafiğe kapatıp eylem yaptı. TOKİ sakinleri, “8 aydır buraya postacı da gelmiyor. Postacı kapımızı çalsın” dedi.

TOKİ konutları önünde toplanan yaklaşık 300 kişi belediye yetkililerinden sorunlarına çözüm bulmasını istedi. Kalabalık adına konuşan Erol Küçükdöngür, TOKİ konutları ile kent merkezi arasındaki Keskin yolunun genişletilerek bulvara dönüştürülmesini ve ışıklandırılmasının yapılmasını istedi. Daha önce TOKİ konutlarına minibüslerin de sefer yaptığını belirten Erol Küçükdöngür şunları kaydetti:

“Minibüsler belediye tarafından kaldırıldı. Burada yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor Sadece bir tek 5 numaralı otobüs buraya geliyor. Biz minibüslerin de bu hatta tekrar çalışmasını istiyoruz. Ayrıca PTT şubesi, sağlık ocağı ve kapalı pazar yeri kurulmasını istiyoruz. Çocuklarımız için de internet kafe yapılsın. Bu konutlara 8 ay önce taşındık. 8 aydır buraya postacı gelmiyor. Postacı artık kapımızı çalsın. Bir an önce de ulaşımımız sağlansın.”

Yapılan konuşmaların ardından yaklaşık 500 metre kadar yürüyen kalabalık, belediye otobüsünü durdurarak yolu bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık, “Biz buraya sadece otobüsün değil minibüslerin de gelmesini istiyoruz” dedi. TOKİ konutları sakinleri, isteklerini daha önce Büyükşehir Belediyesi ile Tepebaşı Belediyesi yetkililerine ilettiklerini, ancak bugüne kadar bir sonuç alamadıklarını söyledi. Kalabalık daha sonra olaysız dağıldı.

Saadet KEFAL/ESKİŞEHİR, (DHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Altını İşleyip Takı, Demiri İşleyip İnşaat Yapıyorlar

1600 kuyumcu, iş dünyası için proje üretti. Kendileri için yapılan Kuyumcukent’in çevresi gereğinden büyük olunca …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir