1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Evdeki Radyasyondan Küçük Önlemlerle Kurtulun

Evdeki Radyasyondan Küçük Önlemlerle Kurtulun

Gazi Üniversitesi (GÜ) Non-İyonizan Radyasyondan Korunma Merkezi (GNRK),insanların evlerinde elektromanyetik alanlara maruz kaldıklarını belirtti, alınacak bazı küçük önlemlerle evlerdeki elektronik cihazların yaydığı radyasyondan korunmanın mümkün olduğu bildirdi. Elektromanyetik alanların oluşturduğu radyasyondan uzun süreli etkilenilmesinin psikolojik rahatsızlıklara, üreme ve görme fonksiyonlarında olumsuzluklara, bağışıklık sisteminde zayıflamalara neden olabileceği uyarısında bulunan GNRK bazı önlemlerle evlerdeki elektromanyetik alanların azaltılabileceğini söyledi.

Kablosuz internet etkiler
Evlerdeki elektromanyetik alanların azaltılması için alınacak önlemler ise şöyle sıralandı: “Kablosuz internet kullanıyorsak bundan vazgeçmemiz lazım. LCD televizyonlar tüplü ve plazma televizyonlara oranla daha az elektromanyetik alan oluşturur. Bilgisayar monitörlerinde ve televizyonlarda LCD ekranların tercih edilmesi gerekir.

Sarı ışık yayan ampul
Evlerde tasarruflu ampul ve floresanların yerine sarı ışık yayan ampulleri kullanmalıyız. Sarı ışığın oluşturduğu elektromanyetik alan floresan ve tasarruflu ampullere oranla daha azdır. Komşularımızın buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi cihazların arkalarının da yaşadığımız odalara dönük olmaması sağlanmalıdır.”

Açık telefonlar bebek yakınında bırakılmamalı……
Bebek telsizlerinin de elektromanyetik alan yarattığına dikkati çeken GNRK “Bebek telsizleri mikrodalga fırın kadar elektromanyetik alan oluşturuyor. Bu nedenle bebek telsizlerinin kullanılmaması gerekir” ve açık cep telefonlarının bebeklerin yakınına bırakılmasının da ‘yanlış’ olduğu ifade edildi.

Cep Telefonları……
Bir günde cep telefonu ile görüşme süresinin ‘bir saatle sınırlı olması’ gerektiğini savunan GNRK, “16 yaşından küçük çocukların beyin gelişimi devam etmektedir. Beyin sıvı yoğunluğu yetişkinlere oranla daha fazla olduğundan elektromanyetik alan iletkenlikleri daha çoktur” açıklamasını yaptı….

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir