1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Evini Termal Kamerayla Çek, Yalıtım Sorununu Gör

termal kamera fiyatları, termal kamera fiyatı, termal dürbün, aselsan, termal kamera video, termal kamera görüntüleri, yeni thermal kamera ariyorum, sınır kapısı, TERMAL KAMERA, KABLOSUZ TERMAL KAMERA, FLIR TERMAL KAMERA, Wireless Thermal Cameras,ir kamera,ır kamera, gece görüş kamerası, kablosuz gece görüş kamerası, askeri termal kamera, kablosuz askeri termal kamera, military flir thermal cameras, pathfinder thermal cameras, gece gören kamera, ısıya duyarlı kamera, kablosuz ısı kontrol eden kamera, h1n1 için thermal kamera, megapiksel termal kamera, ısıya hassas termal kamera, uzaktan ısı ölçümü termal kamera, uzaktan sıcaklık ölçen termal kamera, mobil sınır izleme termal kamera seti, termal kablosuz kamera, Evini Termal Kamerayla Çek, Yalıtım Sorununu Gör

SICAKLIK ölçüm özelliğine sahip kızılötesi termal kameralar, binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Duvarların ve betonların arkasının görülmesini sağlayan termal kameralar gece kullanılıyor. Isıl değere göre fotoğraf ya da kamerayla çekim yapıyor. Ölçümlerde termal kamera kullanımı 800 TL’den başlıyor. İZODER de, yeni kampanyası ‘Dört Hayati Yalıtım’ kapsamında termal görüntüleme sistemlerini kullanarak, binalardaki ısı kayıplarını gösterecek.

BİNANIN hangi bölgesinin yalıtıma ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Dış cephe ve çatıda yalıtım kontrolü sağlıyor. Hava akımı veya rutubet kaynaklı sorunlu noktaları belirliyor…

Bunlar termal kameraların kullanım alanlarından bir kaçı.
Termal kameralar, sıcaklık ölçüm özelliğine sahip ‘kızılötesi kameralar’ olarak biliniyor. Gece kullanılarak ısıl değere göre fotoğraf ya da kamera çekimiyle binaların yalıtım durumlarını ortaya çıkarıyor. 15 yıldır Türkiye’de kullanılan bu sistemle, binaların termik açıdan bütün zayıf noktalarını görmek mümkün. Kullanımının artması da bu alanda bir sektör doğmasını sağlıyor. Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği’nin (İZODER) termal görüntüleme sistemlerini kulanarak, binalardaki ısı kayıplarını görüntülemeye yönelik kampanyası da ilgiyi bu alana çeviriyor.

FOTOĞRAF VE KAMERA ÇEKİMİ
Termal kameralar, ısıl değere göre fotoğraf ya da kamera çekimi yaparak betonların ve duvarların içini gösteriyor. Bu uygulamayla enerji dostu, çevreci bina sayısında artış olması bekleniyor. Termal kamera alanında Türkiye’de birkaç firma faaliyet gösteriyor. Bunlardan biri termal kamera satış ve ölçüm hizmeti veren Testo. Firmanın Kurucusu Selman Ölmez, termal kameraların ısıl değere göre çekim yaptıklarını söylüyor. Türkiye’de bu kameralar öncelikli olarak, binanın genel ve sıcak su boru yalıtımı, yerden ısıtma sistemlerinin durumunun tespitinde kullanılıyor. Ölmez, termal kamera teknolojisi geliştikçe yalıtımda da çok yoğun kullanılmaya başladığını anlatıyor:
“Türkiye’de kullanımı 15 yıl önceye dayanıyor. Başta çok pahalı oldukları için genellikle sanayide tercih edildiler. Zamanla fiyatları düştü ve konutlarda yalıtım sorunlarının tespitinde kullanılmaya başladılar. Termal kameranın fiyatı on yıl önce 25 bin dolardı, şimdilerde beş bin dolara kadar indi.”

ÖLÇÜMLER 800 TL’DEN BAŞLIYOR
Ölçüm hizmeti verdiklerini de anlatan Ölmez, mühendislik, proje ve enerji verimliliği firmalarıyla çalıştıklarını belirtiyor ve şunları söylüyor: “Bir binayla ilgili ölçüm 3-4 gün sürebiliyor. Binanın değişik noktalarında çekimler yapıyoruz. Genel binanın çekimi ortalama 2-3 bin lira civarında tutuyor. Daha yalın çekimler ise 800 TL’den başlıyor. Türkiye’de sektör yeni kuruluyor. Ölçüm hizmeti veren sadece birkaç firma var. Ama ciddi potansiyel bulunuyor.”

Türkiye’de binalarda enerji performansı yönetmeliğinin uygulamaya girmesinin de termal kameranın kullanımını yaygınlaştırması bekleniyor. Selman Ölmez, binaların enerji kimliğinin ortaya çıkmasında ısı yalıtımı ve enerji tasarrufu yapıp yapmadığının önemli olduğunu, bunu da en iyi termal kameraların ortaya çıkaracağını kaydediyor.

Termal kameraların en önemli özelliği gözle görülemeyen alanlardaki sorunları renkli görüntüyle ortaya koyması. Termal kameralar sayesinde binalarda sorunlar ilerlemeden çözüm bulunabiliyor. Ölmez, termal kameranın Avrupa ve Amerika’da yaygın şekilde kullanıldığını ve bu alanda önemli bir sektör oluştuğunu anlatıyor. Ölmez, Türkiye’de yaptıkları termal kamera ölçümleri sonrasında binaların durumuyla ilgili, “Türkiye’deki eski binaların genel yalıtımı çok iyi değil. Ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Termal kamera bu sorunların çözümünde önemli rol oynayacak” diyor.

Yılda 10 milyar TL tasarruf edilebilir
ISI, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) de, termal kamera kullanımı konusunda Türkiye’de kampanya başlatma hazırlığında. İZODER Başkanı Sedat Arıman, yeni kampanyaları ‘Dört Hayati Yalıtım’ı duyuracaklarını belirterek, şu bilgileri veriyor:

“Termal görüntüleme sistemlerini kullanarak, binalardaki ısı kayıplarını görüntüleyeceğiz. Böylece tüketiciler binalarında meydana gelen ısı kayıplarını birebir görecek ve yalıtım yaptırarak bu kayıpların nasıl önlendiğini daha iyi algılayabilecek. Türkiye’de tüm binaların yalıtılması ile yılda 10 milyar TL tasarruf edilebilir. Bu projeyi ‘Isı Avcıları’ adını verdiğimiz ekiple yürüteceğiz. Bu ekip gece 21.00’den sonra konutlarda ısı kaçaklarını tespit edecek ve bu kayıpların görüntülerini çekecek. Bunun için pilot bölgeler olacak. Isı kaçaklarını tespit ettiğimiz binaların sahiplerini ya da yöneticileri ziyaret edeceğiz. Çektiğimiz fotoğrafları kendileriyle paylaşarak binalarındaki ısı kaybının büyüklüğünü somut bir şekilde göstereceğiz.”

Isı kayıplarını gösteriyor
TERMAL kamerayla konutlarda yapılabilecekler şöyle sıralanıyor:

* Isı kayıplarını gösteriyor
* Yalıtımdaki sorunları belirliyor
* Gözle görülemeyen noktaları gösteriyor
* Dış cephe veya çatı yalıtım kontrolünde kullanılıyor
* Sıcak su borularındaki sorunları tespit ediyor
* Hava kaçağı, rutubet kaynaklı sorunlu noktaları belirliyor
* Bina denetimlerinde ve
* Sanayide önleyici bakım uygulamalarında kullanılıyor.

Kaynak: Hanife BAŞ/ Hürriyet Emlak Yasam Eki

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir