1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Felakete Davetiye Çıktı

Felakete Davetiye Çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi (İBB) Başbakan Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu 1997’de Ayamama Havzası’nda ilk kez yapılaşmaya izin verdiği “Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi” bölgesindeki 69 bin metrekarelik son boş alana “otel, rezidans, alışveriş merkezi ile akaryakıt istasyonu” yapılması için izin verdi. Söz konusu arazinin altında 20 milyon metreküplük su rezervi ve 20 su kuyusu bulunduğu, arazinin yüksek taşkın riski içinde yer aldığı uyarısında bulunan İSKİ’nin “Binalar, zemin ve bodrum katları taşkın afetine karşı kesinlikle sigortalanmalıdır. Aksi takdirde bu bant içinde oluşabilecek taşkın kayıp ve zararlarından mülkiyet sahipleri sorumlu olacaktır” uyarısı ise dikkat çekti.

İBB Meclisi’nin 14 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen oturumunda imar planı değişikliği raporu görüşüldü. Plan değişikliğine tabi tutulan arazinin bir kısmının maliye bir kısmının ise farklı özel mülkiyetlere ait olduğu kaydedilen raporda, arazide faaliyet gösteren 4 akaryakıt istasyonunun olduğu ifade edildi. AKP’li üyelerin oyçokluğu ile kabul edilen plan değişikliğiyle arazi üzerine inşa edilebilecek otel, apart otel, rezidans ve ticaret merkezi için 2.45 emsal verilerek, binaların yüksekliği 78 metre ile sınırlandırıldı. Otellerin zemin katlarının kongre, toplantı salonu olarak kullanılmasına da izin verildi.

Deprem uyarısı
İSKİ arazi için “İdaremizce yapılan uyarılar dikkate alınmadan hazırlanan projeler sonucu oluşacak kayıp ve zarardan idaremiz sorumlu değildir” şerhi koydu. Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nce hazırlanan bir yazıda ise “Olası bir depremde orta ve yüksek derecede etkilenecek alanlar içinde kalmaktadır” denildi.

Ayamama’nın acı intikamı
İkitelli bölgesinde yer alan Ayamama Deresi, yoğun yapılaşma nedeniyle son 14 yılda iki kez taştı. Havzaya kurulu ev ve işyerleri her yağmurda büyük zarar gördü. Ayamam Deresi, en acı intikamını 9 Eylül 2009’daki şiddetli yağışın ardından aldı. Bu tarihte sele kapılan 24 kişi yaşamını yitirdi. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı. Ertesi gün oluşan zararın bilançosu 80-90 milyon dolar olarak açıklanırken bu miktarın en büyük kısmı ısrarla imara açılan Ayamama Havzası’nın yer aldığı bölgeye aitti.

Haber: Cumhuriyet Gazetesi / Deniz TATARER TEMUR

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir