1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nin Temeli Atıldı

Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası Tesislerinin Temeli Atıldı

Sporculara sezon öncesi dönemlerde kamp yapma olanağı sunacak olan ve üyelerin de yararlanacağı Fenerbahçe Spor Kulübü Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nin temeli Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler, kongre üyeleri, bölge yöneticileri, taraftarlar ve yöre halkının da katıldığı bir törenle atıldı.

2011 yılında tamamlanması planlanan tesisin temel atma töreninde konuşan Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin yine bir ilki gerçekleştirdiğini, bu tesisin tamamlanmasının ardından diğer kulüplerin de bu tip tesisler yapacağını söyledi. Tamamlanmasıyla birlikte Fenerbahçe’nin tüm takımlarının sezon öncesi kamplarını bu tesiste yapacağını belirten Aziz Yıldırım, “İnşallah Türk Sporu yeni bir tesis kazanır ve başarılar yakalanır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’ndeki 1300 rakımlı Topuk Yaylası mevkisinde inşa edilecek olan Fenerbahçe Spor Kulübü Düzce Topuk Yaylası Tesisleri’nin temel atma töreni Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Törene Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Nihat Özdemir, Vedat Olcay, Nihat Özbağı, İlhan Ekşioğlu, Ömer Temelli, Turan Şahin, Kulüp Genel Müdürü Serkan Acar ve kulüp yetkililerinin yanı sıra Düzce Valisi Bülent Kılınç, TSYD Başkanı Esat Yılmaer, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce ve bölgenin idari ve mülki amirleri ile Düzce Derneğinin üyeleri, taraftarlar ve yöre halkı katıldı.

“DOĞAL YAPIYI BOZMAYACAĞIZ”

Törende ilk olarak konuşan Asbaşkanlardan Nihat Özbağı, İstanbul-Ankara arasındaki D-100 Karayolu üzerindeki doğa harikası Topuk Yaylası’nda yapılacak tesis hakkında detaylı bilgiler verdi. Özbağı, “Mimari projede dikkat ettiğimiz en önemli prensip doğal yapıyı bozmamak oldu. Bu doğaya ve insana duyduğumuz saygının bir göstergesidir. Yapının sadece bodrum katı betonarme, diğer katlar ahşap olacak. Şu anda temelini attığımız tesisi 2011 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Topuk Yaylası’nın önemi bu yatırımla birlikte artacak. Tesislerin spor camiasına ve Fenerbahçe’ye hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

“TESİSLEŞME ŞAMPİYONU FENERBAHÇE”

Törende daha sonra söz alan Düzce Valisi Bülent Kılınç ise Fenerbahçe’nin tesisleşme şampiyonu olduğunu söyledi. Valı Kılınç, “Fenerbahçe bu sene belki ligde şampiyon olamadı ama bu tesisle, tesisleşmede Türkiye’nin şampiyonu oldu Düzce’nin, Topuk Yaylası’nın seçilmesi bizleri memnun etti. Bu arazinin tahsisi ve yöre vatandaşlarının ikna edilmesi biraz sakıntılı oldu. İnşallah bugün temelini atacağız. Bu tesis Türk Milli Takımına, Fenerbahçe’ye hizmet edecek ve ilerideki başarılarda etkisi olacak. Düzce halkı buraya verdi. İnşallah Fenerbahçe ileriki yıllarda Avrupa kupalarından birini kazanır ve ‘Biz Topuk Yaylası’nda hazırlandık’ der. Tüm emeği geçerlere teşekkür ediyorum ve bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BU TESİS İÇİN ONURLU VE GURURLUYUZ”

Törende daha sonra söz alan Başkan Aziz Yıldırım ise Fenerbahçe’nin yine bir ilke imza attığını söyledi. Aziz Yıldırım, “Şampiyonluğu kaçırdığımız için üzüntülüyüz. Şampiyonlukları her zaman kazanırız. Ancak böyle bir tesis için onurlu ve gururluyuz. Her zaman ilkleri yapan Fenerbahçe, Türk Sporuna öncü olacaktır. Bu tesisin bitmesiyle birlikte, diğer kulüpler de aynısını yapacaktır. Çıkış noktası Fenerbahçe’dir. Bu tesisin tamamlanmasıyla, Fenerbahçe’nin tüm branşlarındaki tüm sporucları gelip çalışmalarını burada yapacak. Burada çalıştıktan sonra Avrupa’ya gidip turnuvalara katılacaklar. Tesisi sporcuların kullanmadığı zaman da kongr üyelerimiz hiçbir ücret ödemeden kullanabilecekler. Sayın Valiye Kaymakama teşekkürlerimizi sunuyorum. Düzce Derneğimizin Başkanı Selahattin Bey ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Düzce’deki çocukluğumdaki arkadaşlarım var. Bize burayı onlar tahsis etti. İnşallah Türk Sporu yeni bir tesis kazanır ve başarılar yakalanır. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Aziz Yıldırım’ın konuşmasının ardından tören, katılımcıların hep birlikte beton mikserlerini harekete geçirecek butona basmaları ile devam etti.

Temel atma töreni, barbekü partisi ve tüm katılımcıları yapılan ikramla sona erdi.

TESİSLER İÇİN NE DEDİLER ?

Kaynaşlı Belediyşe Başkanı İsmail Korkmaz: “Bu tesis hem Fenerbahçe’ye hem de Kaynaşlı’ya büyük katkı sağlayacak. Projeyi gördük heyecan ve gurur duyuyoruz” dedi. Bölgenin özelliklerinden de bahseden Korkmaz, “Biz Temmuz ayında bile burada ancak ceketle durabiliyoruz. Buranın rakımı 1300 Fenerbahçe böyle bir tesis için en isabetli bölgeyi seçti. Fenerbahçe vesilesiyle de tüm Türkiye bu bölgeyi tanıyacak”

Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise yöreye yapılan yatırım nedeniyle Başkanımız Aziz Yıldırım’a teşekkürlerini dile getirdi ve tesisin Türk sporu için önemine değindi. Bayram,”Fenerbahçe, herkesin kabul ettiği, çok büyük ve önemli bir camia.Bu bölge de kamp tesisleri içini ideal ve güzel bir bölge. Fenerbahçe, bu güzelliğe kendi şanına yakışır bir yatırım gerçekleştirecek. Fenerbahçe başka kulüplere de burayı kullandıracağı için, bu tesis hem spor hem de bizim bölgemizin ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak Bu anlamda, bu yatırımı çok önemsiyoruz. Düzce olarak Fenerbahçe’ye, Başkanımız Aziz Yıldırım’a, onun şahsında tüm camiaya teşekkür ediyoruz. Spor adına çok önemli bir yatırım olacak. Çok mutluyuz. BaşkanAziz Yıldırım iyi bir spor adamı ve sportif gelişmede alt yapının, tesisisin önemini bilen bir spor adamı”

Düzce Milletvekili Celal Erbay: “Bu tesisin ilimize katkısı anlatılamayacak kadar çok. Bu tesis Düzce’nin turizm ili olmasının damgasıdır ve çok büyük bir hadisedir. Fenerbahçemizin bu tesisleri sayesinde takımları yıllık kamplarını burada yapacak ve diğer takımlar da gelecek burada kamp yapacak., Ayrıca Avrupa’dan da diğer takımlar buraya gelip kamp yapacak. Fenerbahçe sayesinde Düzcemizi tüm Türkiye ve Dünya tanıyacak. Tabiri caizse, Düzce Kaynaşlı’ya bundan daha büyük bir iyilik olamaz. Aziz Başkan, Düzce’nin çok yakından tanıdığı bir isim. Bu Aziz Başkan’ın Düzce’ye aziz bir yatırımı. Düzce’de Fenerbahçe’nin bir ağırlığı ve etkinliği vardır. Düzce ve Düzcespor ile Fenerbahçe kaynaşmıştır, iç içedir”

Fenerbahçe Düzce Topuk Yaylası Tesisleri hakkında bilgi

Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi sınırları içerisindeki Fenerbahçe Spor Kulübü Düzce Topuk Yaylası Tesisleri, 150 dönümden büyük bir arazi üzerinde 2500 metrekarelik bir alanda yer alacak. Fenerbahçe Spor Kulübü’nün tesisleşme çalışmaları çerçevesinde yapılacak Topuk Yaylası Tesisleri’ndeki 8091 metrekarelik inşaat alanı, üzeri açık spor alanları ve bunlara bağlı ek tesislerle birlikte 8605 metrekareye kadar çıkacak. Tesiste, 1 adet 68X105 metre ebatlarında çim futbol sahası ve 1 adet 40X60 metre ebatlarında çim antrenman sahası bulunacak. Tamamı doğal ve ahşap malzemeden yapılacak tesis bodrum katı, giriş katı, 1. kat ve çatı katından oluşacak. 40’ı dubleks toplam 80 odası bulunacak tesiste otopark, 210 metrekarelik bir fitness merkezi, göle bakan 330 metrekarelik bir restoran, 160 metrekarelik çok amaçlı salon, Türk hamamı, buhar odası ve sauna, masaj odası, yürüme ve koşu parkurları, solaryum odası, kuaför gibi bölümler de yer alacak. Sporculara sunulacak aile ortamındaki konaklama ve kamp yapma imkanlarının yanı sıra Kongre Üyelerinin de faydalanacağı, sporcuların ve Düzce halkının alışveriş yapma zevkini de yaşayacağı tesiste 1 adet de Fenerium mağazası yer alacak. Düzce Tesislerine ayrıca tüm branşlardaki takımların yararlanacağı ek tesis ve bölümler de yapılacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir