1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Fırat’ta Mimarlık Fakültesi Kurulacak

Fırat Üniversitesi bünyesinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Mimarlık Fakültesi kurulması yönündeki teklif, YÖK tarafından kabul edildi.

ELAZIĞ – Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Feyzi Bingöl, Fırat Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulması teklifinin YÖK’te kabul edilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Bünyesine her geçen gün yeni Enstitü, Fakülte, Yüksekokul, Bölüm ve Program eklenen Fırat Üniversitesinin; büyümeye, Elazığ’a ve ülkeye hizmet vermeye devam ettiğini belirten Rektör Bingöl, Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Mimarlık Fakültesi’nin kurulması tekliflerinin YÖK tarafından kabul edildiğini ve dosyanın Milli Eğitim Bakanlığına gönderildiğini söyledi.

(Ali Aslan Işık – İLKHA)

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir