1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Formula 1 Yarışlarında Ev sahipliğinin Gururunu Yaşıyoruz

Formula 1 Yarışlarında Ev sahipliğinin Gururunu Yaşıyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, “Formula 1 yarışları Tuzla’yı dünya gündemine taşıyan bir organizasyon. Keyif verecek bu yarışlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yazıcı, İstanbul Park Pisti’nde yapılacak Formula 1 Türkiye Grand Prix’i ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Tuzla’nın, Formula 1 yarışlarına 6. kez ev sahipliği yapacağını belirterek, dünyada her yıl yaklaşık 2 milyar insanın izlediği yarışların, bu yıl 28, 29, 30 Mayıs tarihlerinde yapılacağını hatırlattı.

Tuzla Belediyesi’nin yarış öncesi tüm hazırlıklarını tamamladığını ifade eden Yazıcı, pistin bağlantı yollarının incelenerek, hasar görmüş bazı yolların onarıldığını, otoparklar ve yönlendirme levhalarının gözden geçirilerek hazır hale getirildiğini ve geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da otoparkların ücretsiz olacağını kaydetti.

Yarışların kusursuz yapılabilmesi için gerekli bütün önlemleri aldıklarını ifade eden Yazıcı, ana tribün karşısına kurulacak tanıtım TIR’ında, sağlık ve rehberlik hizmetlerinin yanı sıra İstanbulpark ve Tuzla’yı tanıtan Türkçe-İngilizce broşürler ve güneşten korunmak için şapka dağıtılacağını, zabıta ekiplerinin seyyar satıcılara karşı gerekli önlemlerini aldığını ve fen işleri ekiplerinin de yarış boyunca bölgenin temizliğini sağlayacağını dile getirdi.

Yazıcı, ayrıca Tuzla Belediyesi’nin Formula 1 yarışları sırasında sağlık hizmetleri vermek amacıyla sağlık çadırı kuracağını belirtti.
Formula 1 heyecanını yerinde izlemek amacıyla yurt dışından gelecek konuklar için ise Tuzla’nın “Otel Kent” alanına dönüşeceğini vurgulayan Yazıcı, yaklaşık 2 bin yazlık otelin kent projesi kapsamında yurt dışından gelen misafirlere tahsis edileceğini, boş duran villa ve apartman tarzındaki yazlıkların turizm şirketleri aracılığıyla kiraya verileceğini ve bu sayede hem konaklama sorununu halledileceğini hem de mülk sahiplerinin ek gelir elde edeceğini aktardı.

Yazıcı, Formula 1 yarışlarını “global proje” olarak nitelendirerek şöyle konuştu:

“Formula 1 yarışları Tuzla;yı dünya gündemine taşıyan bir organizasyon. İstanbulpark Pisti de formula pilotlarının tabiriyle keyif veren bir pist. İstanbulpark Pisti’nde aracı tutmak için üst düzeyde efor sarf ediliyor. Keyif verecek bu yarışlara ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz:“

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir