1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Garanti Bankası, 2010’da 100 Banka Şubesi Daha Açacak!

Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’deki gelişmeleri anlatırken, ‘Avrupa’da bir ülkede 100 şube açacak’ dediği banka patronu Ferit Şahenk çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’deki gelişmeleri anlatırken, ‘Avrupa’da bir ülkede 100 şube açacak’ dediği banka patronu Ferit Şahenk çıktı. Garanti Bankası ile 1998 yılından bu yana Romanya’da faaliyet gösteren Şahenk, bu ülkedeki hedeflerinin yaygınlaşmak olduğunu söyleyince Başbakan Erdoğan, bundan duyduğu memnuniyeti katıldığı TV programında dile getirdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, önceki gece bir televizyon programında, Türkiye’de yapılan olumlu işlere örnek olarak gösterdiği işadamının Ferit Şahenk olduğu öğrenildi. Şahenk, Garanti Bank olarak halen 50 şubeyle faaliyet gösterdikleri bu ülkede 100 şubeye çıkma planları bulunduklarını anlatınca, Başbakan Erdoğan da bu konudaki memnuniyetini, katıldığı programda dile getirdi. Başbakan, bankasının büyüme planlarını kendisiyle paylaşan bu işadamının ismini vermemeye de özen gösterdi.

Kriz değil güç alameti
Televizyon programında ekonomik duruma ilişkin soruları yanıtlarken, Erdoğan, bu konuyu şöyle dile getirdi: “2009 yılı artık geride kaldı. Kriz bir küresel finans krizi olarak başladı ve sonra bir ekonomik krize dönüştü. Türkiye’de ise finans sektörü en kârlı sektör konumunda, çok çok iyi bir konuma geldi. Bu sektör batıya açıldı ve alımlar yapmaya başladı. Bugün finans sektöründe önemli bir patronla konuştum ve şu anda Avrupa’da bir ülkede 100 şube açacaklarını dile getirdi. Türk bankasının Avrupa’da böyle bir adımı atması bir kriz alameti değil, tam aksine bir güç alameti.”

Hedef 2 yılda 100 şube
Başbakan’ın ismini vermediği bu banka patronunun Ferit Şahenk, bankanın da Garanti Bankası olduğunu öğrendikten sonra bilgisine başvurduğumuz Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Garanti Bank Romania adıyla faaliyet gösterdikleri bu ülkede büyüme planları olduğunu doğruladı. Özen, bu ülkede halen 50 şubeleri bulunduğunu ve hedeflerinin 2 yıl içinde 100 şubeye ulaşmak olduğunu söyledi. Romanya’da 20 şehirde hizmet veren bu bankanın aktif büyüklüğünün 880 milyon Euro civarında olduğunu belirten Özen, Garanti Bank Romania’nın Hollanda ve Rusya’daki bankalarından daha farklı bir yapıda olduğuna da dikkat çekti.

Kart payı yüzde 5
Yaygın bankacılık hizmetleri verdikleri bu 3 ülkeden sadece Romanya’da bireysel bankacılık yaptıklarını belirten Özen, “Romanya’da toplam bankacılık sektöründeki payımız şimdilik, yüzde 1.5. Yani gidecek çok yerimiz var. Buna karşın kredi kartı pazarında ise yüzde 5’lik bir payımız var. Özellikle bu alanda çok iddialıyız” diye konuştu.

2009’da verilen 175 bin kartın 65 bini Bonus oldu
BUNDAN 12 yıl öncesine kadar bankacılığın devlet tekelinde olduğu 21 milyon nüfuslu Romanya’da bugün bankacılık sisteminin yüzde 90’ı yabancı hakimiyetinde. Bireysel bankacılık pazarının henüz yeni yeni geliştiği pazarda, 1 milyon 400 bin kredi kartı, 11 milyon debit kart ve 72 bin civarında da POS bulunuyor. Garanti Bank Romania’nın Genel Müdürü Murat Atay, bu konudaki hedeflerini şöyle anlatıyor: “2008 sonunda Romanya’da debit ve kredi kartı sayımız 42 bin civarındayken, 2009’un sonunda 130 bine ulaştık. 2010 ‘da 150 bin kredi kartı, 80 bin debit kart olmak uzere 230 bin karta ulaşmayı hedefliyoruz. Bu sene Romanya’da yeni verilen 175 bin kredi kartının 65 binini Garanti verdi.”

Romenler’i de taksitli kartla tanıştırdı
GARANTİ Bankası’nın Romanya’daki bir özelliği de, kredi kartı ile taksit uygulamasını bu ülkede yapan ilk banka olması. Halen Garanti Bank Romania Bonus Kart ile, Türkiye’de olduğu gibi Romen tüketicilere de 6, 12, 18 aylık taksitlerle alışveriş imkanı sunuyor. Türkiye’deki benzer kampanyaları da bu ülkeye taşılan Garanti, aynı zamanda Romanya’nın ilk çipli kartını, ilk temassız kartını çıkaran banka özelliğini de taşıyor.

Ödüllü şubeydi GE ortaklığından sonra büyüdü
GARANTİ Bankası, 1998 yılından bu yana Romanya’da faaliyet gösteriyor. Garanti Bankası’nın yüzde 100 iştiraki olan GarantiBank International N.V. Hollanda’nın Bükreş şubesi olarak başlayan faaliyetler, başlangıçta uluslararası ticaretin finansmanına yönelikti. Bu ülkede açıldığı günden bu yana etkin olmaya çalışan bu şube, 2000 yılında Bucharest Business Week tarafından Romanya’da “Excellency in Banking” kategorisinde “Best Trade Finance Bank” seçildi. Daha sonra Amerikalı General Electric’in (GE) ile 2005 sonunda, yüzde 25 pay ile Garanti Bankası ile ortak olmasından sonra, iki grup güçlerini birleştirerek bu ülkede büyüme planları yaptı. İki grup buradaki şirketlerini birleştirerek banka lisanlı aldı ve 2007 yılından sonra buradaki faaliyetler Garanti Bank Romania ile devam ettirildi. Garanti, son iki yıldır da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) ile bireysel bankacılık hizmeti veriyor.
Kaynak: haberturk.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Kriz Yüzünden Evler Küçüldü

Artık 3+1 out, 1+1 ve 1+0'lar revaçta. Kriz Türk insanının konut tercihlerini de değiştirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir