1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gayrimenkulde Şampiyon Türkiye’den

Gayrimenkul dünyasının Oscar’ı kabul edilen 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Varyap’ın İstanbul’daki Meridian projesi, 131 ülkeden rakibini geride bırakarak birinci seçildi. Ödülü Londra’da törenle alan Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, “Heyecanlandım. Bu ödül Türk inşaat şirketlerinin Türkiye ve dünyada daha iyi işler yapmalarına katkı sağlayacak ve İstanbul’un kıymetini artıracak.” dedi.

Dünyaca ünlü mimarlık bürolarının projelerini çizdiği tasarım harikası binaların yarıştığı 2010 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde Varyap Meridian, ‘yüksek binalar’ sınıfında ‘dünyanın en iyi mimari projesi’ seçildi. Londra merkezli yarışma gayrimenkul alanında dünyanın en prestijli yarışması kabul ediliyor. Varyap, bu ödülü İstanbul Ataşehir’de inşası devam eden çevreci LEED sertifikalı yeşil karma konut projesi Meridian ile aldı. Londra’da yapılan törende birincilik ödülünü alan Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, bu ödülün dünyada iş yapan Türk inşaat sektörüne olumlu katkılar yapacağını ve İstanbul’daki bina yatırımlarının değerini artıracağını ifade etti.

CEO Erdinç Varlıbaş, törenden sonra Londra’da gazetecilerin sorularını cevapladı. Meridian projesini, arsa sahibi Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeli ile hayata geçirdiklerini hatırlatan Varlıbaş, kamu ile özel sektör ortaklığı modelinin başarılara zemin hazırladığını anlattı. Gelir paylaşımı modelini öğrenmek için Meksika’nın Türkiye’ye geldiğini belirten Varlıbaş, “Gayrimenkul projelerinde en büyük maliyet arsa maliyeti. Türkiye’de arsaların da yüzde 50’si kamunun elinde. Özel sektörün bu arsa maliyetiyle proje geliştirip yapması ve satması çok zor. Bu nedenle hasılat paylaşımı modeli kamu-özel sektör işbirliğinde en başarılı örnek oldu. Satış gelirlerimiz arttıkça kamuya daha fazla kaynak sağlıyoruz.” dedi. Sözleşmeye göre Meridian’dan 777 milyon lira gelir elde edilip bunun 338 milyon lirasının kamuya aktarılmasının öngörüldüğünü belirten Varlıbaş, “Şimdi ise gelir beklentimiz 1 milyar liraya çıktı. Hem biz hem de devlet kazanacak.” dedi.

IRAK’TA STAD, İNGİLTERE’DE KONUT HEDEFİ

Meridian’dan daire alanlar arasında yaptıkları anket sonuçlarını da açıklayan CEO Varlıbaş, mimarinin birinci tercih nedeni olduğunu söyledi. Varlıbaş, Ataşehir’de 100 dönüm arsa üzerinde yeni yapacakları karma projede mimariye daha fazla önem vereceklerini söyledi. 2007 yılında dünyada ses getirecek bir proje için yola çıktıklarını ve yabancı RMJM mimarlık ofisinin çizdiği projeyi hayata geçirdiklerini belirten Erdinç Varlıbaş, “Türkiye’de hiçbir gayrimenkul projesi CNN International’de, New York Times’ta, Le Monde’da haber olmadı. Meridian ile aldığımız birçok ödül var. Son aldığımız ödül ise hepsini taçlandırdı. Dünyanın en iyi mimarisi seçilmek bizim için Şampiyonlar Ligi kupası gibi oldu. Yabancılar Türkiye’den böyle bir şeyi beklemiyorlardı. İstanbul pazarına başka bir gözle bakmaya başladılar. İstanbul’un 5-10 yıl içinde uluslararası şehirler arasında daha üst sıralara tırmanacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Erdinç Varlıbaş’ın açıklamasına göre Meridian projesindeki 1.280 konutun yüzde 65’i satıldı. Alıcıların yüzde 65’i oturma, yüzde 35’i ise yatırım amaçlı daire aldı. 400 üniteden oluşan kule kısmından satışa çıkarılan 250 üniteden yüzde 60’ı iki hafta içinde alıcı buldu. Meridian’dan daire alanların yüzde 2’si yabancı. Bunlar Amerikan, Dubai, İngiliz, Rus ve Japon vatandaşı. Satılan dairelerin yüzde 13’ünün sahibi ise İstanbul dışındaki Anadolu şehirlerinden.

Seyrantepe Stadı’nı yaptıktan sonra benzerinin inşası için Katar, Irak, Suudi Arabistan, Ukrayna ve Brezilya’dan teklif aldıklarını belirten Varlıbaş, “Irak’ta Necef Stadyumu için teklif hazırladık. Bu ihale aralık ayında sonuçlanacak.” dedi. İhaleyi kazanmaları halinde Varyap, Necef şehrinde 50 bin kişilik bir stadyum inşa edecek. Taşınmaza yatırım yapan uluslararası fonlarla yakın ilişkide olduklarını ifade eden Varlıbaş, bunların kendilerini Avrupa’da yatırım yapmaya teşvik ettiklerini vurguladı. İngiltere’yi yatırım yapabilecekleri ülkelerden biri olarak belirlediklerini belirten Varlıbaş, 2011 yılı içinde İngiltere veya başka bir Avrupa ülkesinde yatırım yapmak için adım atacaklarını bildirdi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Seyrantepe’nin Çatısı TOKİ’ye Ait

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Seyrantepe Stadı Projesi çerçevesinde yapılacak futbol sahasının üstünü kapatan açılır kapanır çatı ve mekanizmasının imalatının TOKİ tarafından yaptırılacağını bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir