1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Gaziantep – Şahinbey’de Kentsel Dönüşüm Atağı

GAZİANTEP (İHA) – Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, TOKİ işbirliği ile Özdemirbey, Türktepe ve Etiler’de 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ön protokol imzasını TOKİ Genel Müdürlüğü’nde imzaladı.

Gaziantep -Şahinbey'de Kentsel Dönüşüm Atağı

Şahinbey Belediyesi Meclis Salonunda Kentsel Dönüşüm Projesi için yapılan protokol anlaşması ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, haftasonu Ankara’da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar ile AK Parti Gaziantep Milletvekillerinin katılımları ile ön protokol anlaşmasını imzaladıklarını söyledi. Kentsel Dönüşüm projesinin Şahinbey için çok önemli bir proje olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:

“Şahinbey’in ana artellerinden biri olan Özdemirbey mahallesinde trafiği rahatlatmak, yeşil alan ve okul alanları olan konut ihtiyacını karşılamak ve Düztepe bölgesinde bulunan Sadıklar Caddesinde trafiği rahatlatmak için kentsel dönüşüm çalışmamızı yapacağız. İkinci bölgemiz olan etiler mahallesinde yine konut çalışmamız olacaktır. Burada bir avantajımız var belediyemize ait 18 bin metrekare bir arsamız bulunmaktadır. Biz bunu başka bir yerde arsayla takas ederek TOKİ’ye devrettik. Projemiz burada başlayacaktır. Üçüncü alanımızda Türktepe mahallesidir. Burada da vatandaşımızı mağdur etmeden tüm sosyal donatıları ile yaşanabilir bir ortam sağlamak için konut çalışmamız olacaktır. Kentsel dönüşümdeki anlayışımız ve yaklaşımımız vatandaşımızı kesinlikle mağdur etmemektir. Kentsel dönüşümle ilgili kuracağımız komisyon üyelerimiz bu bölgelerde evleri olan tüm vatandaşlarımızla birebir görüşmeler yaparak, evlerinin değerleri belirlenecek ve vatandaşımızın mağdur edilmeden çalışmalara başlanacaktır. Bu uzun süreçli bir çalışmadır. Vatandaşlarımız ne kadar çabuk anlaşmaya varırsa bu projelerimizde o kadar çabuk hayata geçirilecektir.”

Gaziantep -Şahinbey'de Kentsel Dönüşüm Atağı

Başkan Tahmazoğlu daha sonra Cumhurbaşkanlığı himayesinde e-TR ödülleri töreninde e-belediyecilik özel ödülünü Şahinbey Belediyesi olarak kendilerinin aldığını söyledi. E-belediyecilik uygulamasında amaçlarının vatandaşların hayatını kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Başkan Tahmazoğlu, ikinci hedeflerinin tam otomasyona geçmek olduğunu, bu proje içinde Türkiye’de Ankara Etimesgut Belediyesi ve Şahinbey Belediyesi’nin pilot belediye olarak seçildiğini ifade etti.

Gaziantep -Şahinbey'de Kentsel Dönüşüm Atağı

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ’nin Kış Kampanyası Sektörü Hareketlendirdi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın(TOKİ) kış kampanyası, konut sektörüne hareket getirdi. 2011’in ilk satış kampanyasında 6 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir