1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Güvenli Yapılar, Prefabrik Fuarı’nda Ziyaretçilerle Buluşuyor

çelik ev, çelik evler, çelik ev modeller, çelik ev fiyatları, çelik evlerin fiyatları, çelik kapı, hazır ev, çelik villa, hazır villa, prefabrik villa, depreme dayanıklı villa, çelik villa evler, hazır villa yapılar, çelik villa yapı, prefabik villa konutlar, hafif çelik, celik ev,celik villa fiyatlari,celik evler,celik konstruksiyon villa,celik konstruksiyon, prefabrik villa,celik ev fiyatlari,celik yapi,celik villa modelleri, celik ev fiyatlari,celik villa modelleri,hafif celik,hafif celik villa,hafif celik ev,hafif celik yapi,celik villa,celik yapi,depreme dayanikli ev, depreme dayanikli villa,light steel, light steel villa, light steel villas, light steel houses, lightsteel residental building, Güvenli Yapılar, Prefabrik Fuarı'nda Ziyaretçilerle Buluşuyor

ANKARA – Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Arslan,depremlerin son dönemlerde sıklıkla yaşandığını belirterek, organizasyonu gerçekleştirdikleri fuarın, Türk ve yabancı firmalar tarafından yoğun ilgi göreceğine inandıklarını söyledi.

İnşaat sektörünün devlerinin prefabrik fuarında buluşacağını ifade eden Arslan, fuarın tanıtım çalışmalarına başladıkları günden bu yana, gerek fuarı ziyaret etmek üzere online davetiye alan ziyaretçilerin kalitesi, gerekse fuara katılan firmaların sektörün liderleri arasında yer almasının Prefabrik Fuarı’nın sektördeki önemli bir boşluğu dolduracağını gösterdiğini belirtti.

Demos Fuarcılık tanıtım departmanın, Prefabrik Fuarı’nı, 4 farklı dilde basılan davetiyelerle, sektörel yayınlarla, internet üzerinden yapılacak çalışmalar ve ülke ziyaretleriyle tüm dünyaya tanıttığını bildiren Arslan, şunları kaydetti:

”Prefabrike ve çelik endüstriyel yapı üreticilerinden çelik ve ahşap konut üreticileri, konteynır, asma germe sistem üreticilerine kadar prefabrik adına her şey, fuarda sergilenecek. Fuar, prefabrik alanında Ortadoğu, Kuzey Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerini hedef alan tanıtım çalışmalarını artırarak, Türkiye’nin dünyada sektörün lideri olmasını sağlayacak.

Malzeme olarak prefabriğin betonarmenin üstün niteliklerinin yanı sıra, olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi, bütçesel anlamda farklılıklar göstermemesi, yangın, korozyon ve deprem dayanımının yüksek oluşu nedeniyle, diğer yapı elemanlarından daha avantajlı olduğundan, depreme daha dayanıklıdır. Prefabrik yapıların depremde gördükleri hasarlar konvansiyonel yapılara göre oransal olarak çok daha azdır. Son Marmara depreminde prefabrik yapıların hasar oranı yüzde üç iken konvansiyonel yapıların hasar oranı yüzde 45’i buluyor.”

Prefabrik yapıların, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan büyük bir konut açığını kapatmak için Avrupa’da uygulandığını anımsatan Arslan, ülkede tüm inşaat işlerinde prefabriğin oranının yüzde 5-6;ları geçmediğini, AB ülkelerinde ise yüzde 40’lar civarında olduğunu kaydetti.

PREFABRİKTE DEPREM HASARI YÜZDE 3
Demos Fuarcılık Satış ve pazarlama Koordinatörü Mehmet Çelik de Marmara depreminde prefabrik yapılardaki hasar oranının yüzde 3’ler civarında olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’de 1960’lı yıllarda başlayan prefabrik yapıların sadece sanayi yapılar ağırlıklı uygulama alanı bulmasından yakındı.

Prefabrik sektöründe teknik bilgisi yetersiz olan firmaların projelendirme ve uygulamadaki hatalarından dolayı prefabrik yapıların depremde hasar gördüğünü anlatan Çelik, teknik şartnamelere uyularak projelendirilen ve uygulaması yapılan prefabrik yapılarda deprem hasarının yok denecek kadar azaldığını söyledi.

EDİTÖRÜN NOTU:
PREFABRİK VE ÇELİK EVLERLE İLGİLİ FİRMA İLE İRTİBATA GEÇMEK İÇİN http://www.servilla.net

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Antalya’da İnşaat Yasağına Müteahhitler’den Tepki

İnşaat müteahhitleri bugün başlayıp 15 Ekim 2010'a kadar devam edecek inşaat yasağına tepki gösterdi. Yasağın tüm şehri kapsamasına tepki gösteren müteahhitler, turizm sektörü için kendilerinin kurban edildiğini savundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir