1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Haiti İçin Modüler Ev Tasarımı

Bay Area mimarlarından Joseph Bellomo, Haiti’deki depremi duyduğunda, Hawai’deki müşterisi için hazırladığı modüler stüdyo projesinin son rötuşlarını tamamlıyordu. Yapının tropikal bir iklim için hazırlanmış doğasından kaynaklı olarak, felakette evsiz kalanlar için iyi bir seçenek olabileceğini düşündü.

haiti-modul-1

Ağır beton duvarlar yerine bu modüler evlerin inanılmaz derecede hafif, çelik tüplerden yapılmış bir çerçevesi bulunuyor. Ayrıca tropik fırtınalara dayanabildiği gibi, üretimi için de sadece küçük miktarda beton bloklara ihtiyaç duyuluyor. Üstelik geçici bir barınak değil, kalıcı olabilecek kadar de sağlam bir yapısı bulunuyor. Bellomo, “Bu, minimum miktarda yapıya ihtiyaç duyan, buna rağmen ise inanılmaz derecede sağlam bir yapısı olan, yumurta kabuğu konsepti” diyor.

haiti-modul-2

Bellomo, “Parçaların içinde olduğu bir kutu hazırlayıp, tıpkı IKEA mobilyaları gibi insanların kendi evlerini birleştirip yapabilecekleri bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz” açıklamasını yapıyor. 14 metrekarelik bir modül, 1360 kilogram ağırlığında ve tüm parçalar, 122 cm-305 cm-91 cm boyutlarında bir kutuya sığabiliyor.

Bellomo, Haiti’ye yüzlerce kutu ev yollayacak sponsorlar aramaya başladı. Bundan sonra önemli olan ne kadar çabuk olacağı…

Yazı ve Görseller: Architects Newspaper Blog

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir