1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hakko müze gibi ofis yaptı

Merter’deki ilginç mimarisiyle İstanbul’un simgelerinden biri olan Vakko, üretimi Esenyurt’a, merkez ofisi ise Nakkaştepe’ye taşıdı. Nakkaştepe’de tamamen cam kullanılarak yapılan yeni binanın fikir babası Vakko çalışanları olmuş. Vakko Yönetim Kurulu Başkanı Cem Hakko, ‘Merter’deki fabrikamızın mimarisi, tabloları, mozaikleri ile hem beyaz hem de mavi yakalı personelimizin çalışmasına uygundu. Esenyurt’a taşındık ancak hem tasarımcılarımız hem de ofis çalışanlarımız burada çalışmak istemedi. Biz de Vakko’ya ve Vitali Hakko’ya yakışır bu binayı yaptık’ dedi. Binaya 2 ay önce taşındıklarını ve çalışanlarının çok mutlu olduğunu belirten Hakko, ‘Şehrin enerjisi beyin gücüyle çalışanlar üzerinde çok etkili. Hepimizin davranışları değişti, herkes daha neşeli, giyimine daha çok özen gösteriyor, daha verimli çalışıyor’ sözleriyle çalışma ortamının elemanlar üzerindeki etkisini anlatıyor.

Hakko müze gibi ofis yaptı

İSTANBUL’UN SİHRİ İMZA ATTIRIYOR
Vakko’nun tasarımcı kimliğine uygun, yeniliklere öncülük eden unvanına yakışan bir bina yapmak için dışarıdan bir göze ihtiyaç duyduklarını bu nedenle de ABD’li mimarlık firmalarıyla bağlantıya geçtiklerini belirten Hakko, tasarımın New York’lu Rex firmasına ait olduğunu söyledi. Şirketin New York’taki ofisini ziyaret ettiklerini ve ertesi gün de şirketin yöneticileriyle THY İstanbul uçağına bindiklerini söyleyen Hakko ‘Biz onların projesinden, onlar da bizden çok etkilendi. Bir günde karar verdik ve İstanbul’a geldik. İstanbul’un büyülü havasını görüp de imzalanmayacak bir kontrat olabileceğine inanmıyorum’ diyor.

Rex’in daha önce imza attığı Seattle Kütüphanesi ve Wyly Tiyatrosu’ndan çok etkilendiğini söyleyen Hakko, ‘Burada da gerçekten çok ilginç bir işe imza attılar. Binanın tamamı özel bir cam ve çelikten oluşuyor, bu cam depremde genişliyor ve kırılmıyor. Tüm ayrıntılarda Vakko’ya ait olan titizlik, teknoloji ve sanatı görmek mümkün’ şeklinde konuşuyor.

‘BEN TÜRKÜM, BURADA DOĞDUM ASKERLİĞİMİ YAPTIM’
CEM Hakko son günlerde gerilen İsrail-Türkiye ilişkileri hakkında yorum yapmak istemiyor.’Ben Türküm, burada doğdum, askerliğimi yaptım ve buralıyım’ diyen Hakko bu konudaki görüşlerini şöyle sürdürdü: Sayın Jak Kamhi, İshak Alaton gibi büyüklerimiz Türkiye’nin dış politikasına katkıda bulunuyor. Ancak benim böyle bir misyonum yok, ben sadece Vakko’yla, düzenlediğim etkinliklerle, moda ve sanat çalışmalarımla ülkemin tanıtımına katkı yapıyorum…

AKARETLER’E WEDDİNG HOUSE
HAKKO’NUN üzerinde çalıştığı yeni bir proje de ‘Vakko Wedding House’… İstanbul Akaretler’de gelecek hafta hizmete girecek olan mağaza, sadece gelin ve damat için değil ailelerin düğün hazırlıklarına dönük her ürünün satıldığı bir mağaza olacak. Şirket, İstanbul Nişantaşı’na da outlet amaçlı mekan arıyor. Mağazada designerlara ait ürünler 12 ay boyunca indirimli satılacak. Şirketin Erbil mağazası da 15 gün sonra hizmete girecek. Cem Hakko, bu mağazanın Diyarbakır’dan daha çok iş yapmasını bekliyor.

MERTER’DEKİ DUVARLAR TAŞINDI
BEŞ katlı binada kütüphane ve müze bulunuyor. İngilizce, Türkçe ve Fransızca moda ve tasarıma ait 15 bin yayının bulunduğu kütüphane, öğrencilerin hizmetine açık olacak. Binanın bir diğer özelliği de müzesi. Vitali Hakko tarafından oluşturulan Fikret Mualla, Bedri Rahmi gibi ünlü ressamların eserleri binanın duvarlarını süslüyor. Jale Yılmabaşar tarafından yapılan ve Merter’deki fabrikanın duvarlarını süsleyen seramikler ise Nakkaştepe’ye taşınarak duvarlara monte edilmiş.

EŞARP SATIŞLARI DÖRT YILDA İKİ KAT ARTTI
VAKKO’NUN satışlarının yüzde 25’inin gömlek, kravat ve eşarp olduğunu belirten Cem Hakko, ‘Eşarp satışlarında son 4 yılda yüzde 100’ün üzerinde bir artış var. Ancak bu kadınlarımızın daha çok kapandığı anlamına gelmeyebilir. Bu konuda bir araştırma olmadığı için net bir şey söyleyemem. Bizim çok geniş bir koleksiyonumuz var, eşarp kullananlar bizi tercih ediyor olabilir. Ayrıca son yıllarda en önemli aksesuarlardan birinin de eşarp olduğunu biliyoruz’ dedi.

ANKARA’DA YENİ ADRES: ARJANTİN
2009’DA yaklaşık yüzde 7 büyüdüklerini, bu yıl ise yüzde 10’u hedeflediklerini ifade eden Hakko, yeni mağazalar açacaklarını söyledi. ‘Ana hedefimiz Türkiye’ diyen Hakko, yıl içinde Ankara mağazasının açılacağını belirtti. ‘Ankara’da Beyoğlu’ndaki durumu yaşadık. Kızılay trafiğe kapatılınca mağazanın verimi düştü. Şimdi Arjantin Caddesi’nde yeni bir mağaza açacağız’ dedi.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

TOKİ Bilecik Konutları İçin Nöbet Tutuyorlar!

Bilecik’te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca (TOKİ) kurasız, başvuru önceliğine göre 23 Şubat’ta satışa sunulacak …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir