1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Halka Arz Seferberliğine Utopya İnşaat da Katıldı

Utopya İnşaat, hisselerinin yüzde 35’ini halka açıyor. Şirketin hedefi şubat ortasında İMKB’de işlem görmek

UTOPYA Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş (Utopya), hisselerinin yüzde 35,71’ini halka arz edecek. Şubat ayının ikinci haftası itibarıyla gerekli izinlerin tamamlanıp, halka açılması beklenen Utopya, 8 milyon lirası sermaye artırımı, 2 milyon lirası ise ortak satışı şeklinde olmak üzere toplam 10 milyon lira nominal değerdeki hissesini, 3,50 liradan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) Birincil Piyasa’da satışa sunacak. Halka arz sonrasında Utopya’nın sermayesi 28 milyon liraya çıkacak. 2010 üçüncü çeyrek itibarıyla 133,8 milyon lira toplam aktife sahip ve 21,1 milyon lira ciro elde eden Utopya’nın halka arzı Galata Menkul Değerler tarafından gerçekleştirilecek.

35 milyon TL gelecek
HALKA arzdan 35 milyon lira gelir beklediklerini bildiren Karaca, elde edecekleri bu kaynağı turizm ve konut sektöründe kullanacaklarını söyledi. Karaca, elde edilen geliri öncelikli olarak Utopia World Otel’in konferans salonu yapımında kullanmayı planladıklarını belirterek, böylece otelin 10 ay olan faaliyet süresini 12 aya çıkaracaklarını ifade etti.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir