1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hamzabey Barajı İçin Teklif Alınacak

“Teklif veren firmaları inceleme işlemi tamamlandı. Şimdi bu firmalar içinden yeterlilik verilen firmaların tekliflerini almaya başlıyoruz. Bu süreç devam ediyor” dedi.

Elazığ’ın çok uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak olan Hamzabey Barajı inşaatı için çalışmalarını titiz bir şekilde devam ettirdiklerini kaydeden DSİ 9. Bölge Müdürü Aksu, “Bu işin en iyi şekilde ve güçlü bir firma tarafından yapılmasını arzuluyoruz. Bu nedenle geçmişte bu işleri yapan firmaları tercih ederken bunlara yeterlilik verdik. Şimdi bu süreç içinde bu firmalar tekliflerini idaremize verecek. Biz de bu teklifleri değerlendirecek ve değerlendirmelerin ardından işi ihale edeceğiz. Teklif verilmesi, bu tekliflerin değerlendirilerek neticelendirilmesi 2011 Ocak ayı içinde tamamlanacak. İnşaat mevsiminin başlaması ile birlikte işi alacak firma da baraj inşaatı yapımına başlayacak ve yasal süresi içinde bu çalışmasını tamamlayacak” diye konuştu.

Hamzabey Barajı projesi ile Elazığ’a temin edilecek içme suyu, yapılan planlamalara göre 2045 yılına kadar Elazığ’ın ihtiyacını karşılayacak.

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir