1750 Adetten Fazla Türkiye'nin En Güzel Villa Modelleri İçin Resme Tıklayabilirsiniz..

Hızlı Trende Kesintisiz İletişim

Hızlı Trende Kesintisiz İletişim

TCDD Genel Müdürlüğü, Yüksek Hızlı Tren’lerde (YHT) kesintisiz mobil iletişime imkan sağlayan GSM-R sistemini devreye sokuyor.

İlk uygulaması 2000 yılında Avrupa’da gerçekleştirilen ve bir çok ülkede çalışmaları devam eden GSM-R sistemi, demiryolu haberleşme teknolojisindeki yeni Avrupa standardı olarak kabul ediliyor.

Türkiye’de konforlu ve kısa sürede ulaşım imkanı sağlayan hızlı tren projelerinden ilkini tamamlayan TCDD, YHT’deki mobil iletişim bağlantı sorununun çözümü için başta Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkede kullanılan GSM-R sistemini YHT altyapısına entegre etti.

Sistemi 10 gün içinde devreye sokmayı planlayan TCDD, sistem kapsamında 5 bin personelinin kendi arasında iletişim kurabileceği ”0594” kod numaralı GSM hatlarından 200’ünü Ankara-Eskişehir YHT görevlilerine dağıtmayı sürdürüyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, GSM-R altyapısının kullanımı için GSM operatörlerine davet yazısı gönderdi. TCDD ile ilk olarak Avea görüşmelere başladı.

Operatörlerin talep etmesi halinde, altyapı sayesinde YHT’lerde mobil iletişim sırasında yaşanan kesintiler sona erecek ve yolculara, konforlu mobil iletişim ve 3N destekli internet imkanı sunulabilecek.

Sistem sayesinde kumanda merkezi ile YHT setleri ve trenler arasında hızlı ve kesintisiz iletişim kurulabilecek.
YHT’lerin altyapısına entegre edilen sistem, saatte 250 kilometre hızda kesintisiz iletişim olanağı sunuyor, 550 kilometrelik hızı destekliyor.

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesinin ikinci etabı Eskişehir-Haydarpaşa hattı, Ankara-Konya hızlı tren projesi ve MARMARAY projesi ile planlanan Ankara-İzmir, Ankara-Kayseri-Sivas, Osmaneli-Bursa hızlı tren projelerinde ve bundan sonraki hızlı tren projelerinde de bu sistemin kullanılması öngörülüyor.

Kaynak: kolayeval.com

Hakkında: SerMimar

SerMimar Kimdir? Osmanlılarda mimarbaşı, sermimaran-ı hassa. osmanlı hanedanının ve büyük devlet adamlarının yaptıracakları binaların projelerini yapmak ve bunların uygulanması için gerekli mimarları, teknik elemanları atamak, büyük kentlerdeki mimarları atamak, hassa mimarlarını yetiştirmek, kent ve kasabalardaki bütün mimar ve ustaların kayıtlarını tutmak sermimarın görevleri arasındaydı.

Ayrıca...

Yeni Köprü, Emlak Fiyatlarını Nasıl Etkileyecek?

3. köprü güzergahları açıklandı, şimdi gözler bu yeni bölgelerdeki arsa ve ev fiyatlarına çevrildi...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir